Békés vármegyei rangadóval folytatja a hangolódást az Előre

2024. május 18. 09:15 | Kovács Dávid

Az NB III Dél-Keleti csoportját megnyerő és osztályozóra készülő Békéscsaba 1912 Előre a bajnokság utolsó előtti fordulójában a 4. helyen álló Körösladány otthonában lép pályára, vasárnap.

A lilák gyakorlatilag már tét nélkül, azonban az osztályozóra való felkészülés szempontjából fontos összecsapással folytatják a bajnoki küzdelmeket. Csató Sándor együttese az előző fordulóban Vólent Roland korai góljával ugyan nyert a Szeged második számú gárdája ellen, azonban a vezetőedző nem volt elégedett a teljesítménnyel, így ezen a héten már jobb játékot vár a csapattól, amelyből ezúttal Mikló Roland hiányzik majd eltiltás miatt.

A Körösladány a 4. helyen áll a tabellán és még van esélye arra, hogy megelőzze az előtte álló Hódmezővásárhelyet, ezzel megszerezze a bronzérmet. A Békés vármegyei rivális a két csapat őszi mérkőzésén már két góllal is vezetett a Kórház utcában, végül azonban meg kellett elégednie a döntetlennel.

A vasárnap 17 órától kezdődő mérkőzés játékvezetője Újhelyi Tamás, két segítője pedig Benkő Róbert és Balla Levente lesz.


A hétvégén tisztulhat a kép az NB III-ban

Az már eldőlt, hogy a Békéscsaba ott lesz a június 2-án és 9-én rendezendő osztályozón, amelnyek a párosításait márjus 28-án sorsolják majd. A másik három csoportban azonban még nem dőlt el, hogy ki küzdhet meg a feljutásért. Az Észak-Keleti csoportban a Putnok közel áll ehhez, hiszen két fordulóval a vége előtt öt ponttal vezet a Cigánd előtt, ráadásul hétvégén a sereghajtó Gyöngyöshöz látogat. Az Észak-Nyugati csoportban a Tatabánya van a legjobb helyzetben, hiszen három pont az előnye a III. kerület és a Bicske, valamint négy a Veszprémmel szemben és a sorsolása sem tűnik leküzdhetetlennek. A Dél-Nyugati csoportban a tavaly még NB II-es Szentlőrinc az előző körben nyert az Iváncsa ellen és előzte meg riválisát, a Dunaújváros és a Mohács pedig két legyőzhető riválisnak tűnik.

 

NB III DÉL-KELETI CSOPORT
29. FORDULÓ

Május 19. (vasárnap)
11.00 Vasas FC II.– ESMTK, Kecskemét II.–Füzesgyarmat
17.00 Szolnok–Szeged-Csanád GA II., Körösladány–Békéscsaba, Hódmezővásárhely–BKV Előre, Cegléd–Dabas, Pénzügyőr–Bp. Honvéd-MFA II., Monor–Martfű


A TABELLA ÁLLÁSA:

1. Békéscsaba 75 pont 2. ESMTK 62 3. Hódmezővásárhely 57 4. Körösladány 52 5. Szolnok 46 6. Vasas II. 44 7. BKV Előre 43 8. Monor 39 9. Martfű 31 10. Dabas 31 11. Honvéd II. 30 12. Pénzügyőr 30 13. Kecskeméti TE II. 28 14. Szeged-Csanád GA II. 25 15. Füzesgyarmat 21 16. Cegléd 13

További programok »

Sport

Cirkuszban is bombasztikus teljesítmény – ilyenek a csabai légtornászok

Az ALEhopp AirBorn CircusFest egy légtorna verseny, melyet a Richter Safari Park területén található cirkuszsátorban rendeztek meg hétvégén, immár másodjára. Szombatról egy, vasárnapról három aranyat hoztak a Sportolj Békés Megye SE lég-lányai, de a többi színesfém is helyet kapott a nyakakban.
16:08
FEL