Gólzáporos csatában ikszelt az Előre és a Ladány

2023. november 5. 15:30 | Kovács Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre kétgólos hátrányból egyenlített még az első félidőben a Körösladányi MSK ellen, azonban fordítania nem sikerült a labdarúgó NB III Dél-Keleti csoportjának 14. fordulójában.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–KÖRÖSLADÁNYI MSK 2–2 (2–2)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 480 néző. Vezette: Kovács G. (Punyi, Márkus)
BÉKÉSCSABA: Póser – Hodonicki, Farkas, Bora – Komáromi (Mihály 62.), Zvara, Pintér, Váradi (Máris 83.), Mikló – Sármány (Geiger 62.), Vólent (83.). Vezetőedző: Csató Sándor.
KÖRÖSLADÁNY: Kertész – Papp Zs. (Rajsli 77.), Raducu, Wéber, Bakk – Talpalló (Ruzsa 67.), Jánovszki (Szilágyi 83.) – Sztankó, Pusztai, Czirok – Malkócs. Vezetőedző: Ekker Attila.
Gólszerzők: Mikló (25.), Pintér (42.) ill. Raducu (3.), Czirok (13.)

A csabaiak kétszer fordítottak hátrányból az elmúlt két fordulóban, a Szolnok és a Szeged elleni is sikerült megszerezni a három pontot. Csató Sándor az elmúlt héthez képest három helyen módosított: a középpályán Zvara Levente és Váradi Ádám, a támadósorban pedig Sármány Kristóf kapott lehetőséget. A Körösladány eddig kiválóan szerepel, legutóbb viszont 1-0-s vezetésről kapott ki az ESMTK-tól, Ekker Attila pedig két középpályást cserélt a kezdőcsapatban.

A lilák úgy kezdték a meccset, ahogy a közelmúltban kétszer is: Jánovszki lövését ugyan még védte Póser, de az azt követő szögletet Talpalló ívelte be, Sorin Constantin Raducu pedig négy méterről könnyedén a kapuba fejelt (0–1). A hazai csapat is próbált ébredezni, Sármány fejese is ezt mutatta, mégis a ladányiak duplázták meg az előnyüket a 13. percben: Czirok József verte meg a jobb oldalon egy az egyben Miklót, majd lőtte a labdát nagy erővel a rövid felső sarokba, Pósert és talán a szélsőt is meglepve, aki beadásnak szánhatta a kísérletet (0–2). Átvette a játék irányítását az Előre, a 25. percben a szépítés is összejött: Mikló Roland kapott kiváló keresztlabdát a bal oldalon, kicselezte a védőjét, majd nagy erővel, hét méterről ballal a rövid sarokba lőtt (1–2). A 29. percben kiváló ellentámadást vitt szinte végig a Csaba: Pintér centerezése után Wéber az ötösön becsúszva mentett szögletre. Öt perccel később ismét a belső védő akadályozta meg az egyenlítést, amikor Vólent lépett ki ziccerben, aki a kapust is kicselezte, de a gólba tartó labdát Wéber kivágta. A félidő hajrájában végül összejött a hazai egyenlítés: Mikló centerezett, Pintér Norbert érkezett és közelről a kapuba lőtt (2–2).

A négy góllal megtűzdelt első félidőt követően a második játékrészt Sármány középre tartó lövése vezette fel, Kertész könnyedén védett. Az első negyedórában Talpalló, Jávorszki és Czirok is próbálkozott vendég részről, de az állás nem változott. Fordult a kocka: a 64. percben Vólent cselezte magát gólhelyzetig, azonban az ötösről leadott lövését Kertész hárította, egy perccel később pedig Pintér fejelt mellé négy méterről. A 75. percben Geiger csúsztatta kapura a labdát Pintér beívelése után, de Kertész ismét a helyén volt. A 82. percben újra Vólent került helyzetbe, 10 méterről azonban a bal alsó sarok mellé fejelt. Négy perccel később Pintér tekert kapura egy szabadrúgást, de mint oly sokszor, a ladányi kapus hárított. A hosszabbítás pillanataiban a vendégeknek is volt esélye a győztes gólra, Malkócs ugyan Póser mellett elgurította a labdát, de Bora az erőtlen lövés után ki tudta rúgni a labdát a kapu torkából.

Mindkét csapat megnyerhette volna a mérkőzést, végül igazságos döntetlen született. A körös ladány maradt a 3. helyen a táblázaton, míg a Békéscsaba egy ponttal növelte előnyét az élen, miután az ESMTK 2-1-re kikapott a Vasas második csapatától. A lilák egy hét múlva éppen a fővárosi piros-kékek otthonában folytatják a bajnoki küzdelmeket.

A Békéscsaba-Körösladány találkozót hétfőn 21 órától felvételről láthatják a 7.Tv-n!

 

Így látták a vezetőedzők

 

Csató Sándor: Nem kezdtünk jól, az első gól nagyon megfogott minket, aztán nagyon gyorsan kaptunk még egyet. A 20. perctől extra teljesítményt nyújtva az történt, amit szerettünk volna, hiszen szépítettünk, majd egyenlítettünk. Ezt követően benne volt a mérkőzésben az újabb gólunk, de az ellenfél kontrái is veszélyesek voltak. A 2-0 ellenére úgy érzem, hogy közelebb álltunk a győzelemhez.

Ekker Attila: Egyáltalán nem érkeztünk feltartott kézzel Békéscsabára, egyik ellenfelünkhöz sem megyünk úgy. Bátran szeretnénk mindenhol azt a játékot játszani, amire képesek vagyunk és amire a lehetőségeink adottak. Kifejezetten jó kezdett a csapat, egyáltalán nem dőltünk hátra a kétgólos vezetés ellenére sem. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz. Mindenképpen szerettük volna a múlt heti kisiklásunkat kijavítani, annak ellenére, hogy a listavezető otthonában léptünk pályára.

 

További programok »

Sport

Wild Komlós: baráti vadnyugati versengés – galériával

A négynapos XX. Wild Komlós vadnyugati lövészverseny második napján jártunk pénteken Tótkomlóson, ahol az amerikai vadnyugat szagát, avagy a lőpor füstjét is megérezhettük. A verseny résztvevői hatalmas rajongói a westernfilmeknek, valamint a szerelt lőszeres, valamint az elől töltős, feketelőporos fegyvereknek, és jól is bánnak velük.
16:23
FEL