Hátrányból fordítva, fölényesen nyert Ladányban az Előre

2024. május 19. 19:09 | Kovács Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre ugyan hátrányba került, de már a szünetben is vezetett és végül 5–1-re diadalmaskodott a Körösladány otthonában a labdarúgó NB III Dél-Keleti csoportjának 29. fordulójában.

KÖRÖSLADÁNYI MSK–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 1–5 (1–2)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés, Körösladány, 540 néző. Vezette: Ujhelyi (Benkő, Balla)
KÖRÖSLADÁNY: Kertész – Sztankó, Ruzsa (Raducu 46., Szántó 75.), Wéber, Krajcsó – Zelenyánszki, Bakk – Rajsli (Talpalló 46.), Geiger (Papp Zs. 58.), Csicsely (Farkas J. 58.) – Malkócs. Vezetőedző: Ekker Attila.
BÉKÉSCSABA: Póser – Kuzma, Kovács G., Bora – Himics (Hodonicki 46.), Pusztai A., Tóth M. (Mihály 73.), Zvara (Komáromi 80.), Kóródi – Hulicsár (Vólent 65.), Zádori (Sármány 65.). Vezetőedző: Csató Sándor.
Gólszerzők: Krajcsó (26.) ill. Zádori (33., 45.), Hodonicki (54.), Sármány (70.), Vólent (82.)

A csabaiak már bajnokként léptek pályára, a ladányiak azonban a forduló előtt még esélyesek voltak a bronzéremre, ahhoz, hogy ezt megőrizzék, mindenképp nyerniük kellett. Csató Sándor jócskán változtatott a csapatán az előző héthez képest, öt helyen cserélt, ráadásul Mikló Roland eltiltás miatt hiányzott.

A félidő első fele kevés eseményt hozott, egyik gárda sem tudott a másik fölé nőni, majd a pontrúgások hoztak némi veszélyt, de a kapusok mindkét oldalon a helyükön voltak. A Körösladány némileg váratlanul, a 26. percben szerzett vezetést: Krajcsó Krisztián volt eredményes egy sarokrúgást követően (1–0). Négy perccel később Sztankó egy kontra végén került helyzetbe, de Zvara menteni tudott. A 33. percben egyenlített az Előre: egy vendég szögletet követően Zádori Krisztián talált a kapuba (1–1). A játékrész utolsó percében fordítani is tudtak a lilák: Zádori játszotta magát tisztára és higgadtan értékesítette a lehetőséget, ezzel ki is alakította a félidei állást (1–2).

A szünetben cseréltek a csabaiak: Himics helyett Hodonicki Márk lépett pályára, aki az 54. percben Hulicsár lövése után duplázta meg csapata előnyét (1–3). A félidő közepén kettős csatárcserét hajtott végre Csató Sándor, ami kiválóan sikerült, hiszen a 70. percben egy hatalmas védelmi hibát követően Vólent adott gólpasszt Sármány Kristófnak (1–4). A végeredmény a 82. percben alakult ki, amikor Sármány visszaadta a kölcsönt és Vólent Roland volt a gólszerző.

A Békéscsaba 5–1-re nyert és sikerrel folytatta a felkészülést a júniusi osztályozóra. Csató Sándor együttese egy hét múlva a Vasas II. ellen lép pályára a záró fordulóban.

 

További programok »

Sport

Bora távozik, Szatmári és Uram újra lilában

Bora György négy szezon után elhagyja a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó csapatát – jelentette be a csabai klub hivatalos oldalán, hétfőn. Az egyesület ezzel párhuzamosan megerősítette a korábban megjelent hírt, mely szerint a korábban két szezont a liláknál töltő Szatmári István ismét a viharsarki csapatban játszik majd. A Vasas pedig közölte, hogy Uram János a következő szezont a csabai gárdánál tölti kölcsönben.
18:37
FEL