Békés vármegye kiváló tanulóit díjazta az ÁGOTA Közösség

2023. november 30. 18:30 | Fajó Attila

A Békés Vármegyei Kormányhivatal dísztermében tartotta éves díjátadó és elismerő ünnepségét az ÁGOTA közösség. A nevelőszülőknél vagy lakásotthonban felnövő gyermekeket kiváló iskolai teljesítményükért jutalmazták, korosztálynak megfelelően.

Az ÁGOTA Közösség három évvel ezelőtt hirdette meg először a Kiválósági-díjat azoknak a nevelőszülőknél vagy lakásotthonban élő, felső tagozatos és középiskolás gyermekeknek, akik legalább 4-es tanulmányi átlaggal rendelkeznek. A fiatalabbakra is gondolva, a Hősötös-díjra alsó tagozatos diákok és azok a fiatalok pályázhattak, akik a 2022/2023-as tanévben bármely típusú, alap- vagy középfokú oktatási, nevelési intézményben összegyűjtöttek legalább 100 darab 5-ös érdemjegyet. Békés vármegyéből összesen 74 fiatal nyújtott be sikeres pályázatot: harmincan a Kiválósági-díjra, negyvennégyen pedig a Hősötös-díjra jelentkeztek.

Elsőként a Békés Vármegyei Kormányhivatal igazgatója köszöntötte a gyerekeket. Bódi Beáta arra hívta fel a figyelmet, hogy a tanulmányok alatt befektett áldozatos munka a jövőben nagy haszonnal térül majd meg. Bulla Erika, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató területi igazgatója szerint fontos a három éve indult saját kezdeményezés, mert minden gyermek önmagában érték, a jó teljesítményt pedig értékelni kell. Hozzátette: nem az a lényeg, hogy ki milyen háttérrel érkezik, ha a munkájával rászolgál, akkor ünneplésre és tiszteletre méltó az általa tett erőfeszítés.

A Körösladányból érkező nevelő szülő, Nagy Ida két gyermeke is Hősötös-díjban részesült. 

- Igyekszem a legjobbat kihozni a rám bízott gyerekekből és meg vagyok róla győződve, hogy olyan kincs van bennük, amit ha fáradtsággal is, de érdemes előásni, hogy szebb legyen tőlük a világ - fogalmazott.

Galéria

További programok »

Itthon

Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke lett a kormánypártok államfőjelöltje

Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelölik köztársasági elnöknek a kormánypártok – jelentette be Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Balatonalmádiban, a Fidesz-KDNP kétnapos, kihelyezett frakcióüléséről beszámoló sajtótájékoztatón. A 67 éves jogász a február elején lemondott Novák Katalint követheti köztársasági elnökként.
14:33
FEL