Békés megyei versenyzők is elindultak a veresegyházi Ragadozók Kupán

2022. április 7. 15:48 | behir

Március végén Veresegyházán, a Kucsa Tamás Városi Sportcsarnokban rendezték meg az KI Művészetek Egyesülete által szervezett Ragadozók Kupa Harcművészeti Sportnap és Gálaestet. Pintérné Gazdag Anett VI. DAN-os aikido mester által vezetett stáb mindent megtett a sikeres lebonyolítás érdekében.

Százhúsz fiatal sportoló (aikido, kick-box, karate, torna) és több tucat gyermek tekinthetett bele a kick-box formagyakorlat, torna, aikido, eszközös edzések, ovis kick-box rejtelmeibe. Az edzők is mindent megtettek, hogy a sportolók fejlődhessenek: Puravecz Péter, Schersing András, Horváth Zsolt, Papp Attila, Mónus Viktor és Nagy István jó munkát végeztek. Este pedig izgalmas ringes mérkőzéseket és látványos bemutatókat láthattak a nézők.

A versenyzők és a szurkolók fantasztikus hangulatot varázsoltak a csarnokba, így a szép számú érdeklődő feltöltődve, élményekben gazdagon távozhatott.

 

A veresegyházi Ragadozók Kupa bírái – Forrás: Gregor László

 

A megnyitón Pásztor Béla, Veresegyház polgármestere, Cserháti Ferenc alpolgármester, Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szövetség elnöke és Bodnár Gyula, a Nemzeti Aikido Szövetség elnöke köszöntötte a megjelenteket.

Mórádi Zsolt tízszeres kick-box világbajnok, a program díszvendége a mérkőzések kommentálásában is részt vett. Természetesen a látványos bemutatók sem hiányozhattak, vagyis igazi „sportshow” alakult ki.

A meghívottak között jelen volt Gregor László, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke is.  A Békés megyeieknek amúgy is fontos szerep jutott a tartalmas harcművész napon.

A JALTE és a Fényesi Dojo SE aikidosai Balázs Sándor III. DAN-os mester vezetésével vettek részt az oktatáson. Puravecz Péter Mester, a magyar kick-box formagyakorlat válogatott szövetségi kapitánya és válogatott versenyzője, Halustyik Cintia akrobatikus elemeket oktatott, valamint a füzesgyarmati bírók, Gasparik Róbert nemzetközi kick-box versenybíró és Fábián Mihály bíró a bíráskodásban vettek részt.

A március 27-i vasárnap emlékezetes marad mindenki számára, aki műveli, vagy csak kedveli a harcművészeteket. Ezek után nem meglepő, hogy a rendezők a jövő évben is meg szeretnék rendezni a „ragadozók kupáját”.

Forrás: Gregor László

További programok »

Sport

Szegeden már a nyári bajnokságok jegyében úsztak a csabaiak

Minden korosztálynak, a felnőttől a legkisebbekig írtak ki versenyszámokat a napokban lezajlott Naturex Kupa úszóversenyen. A Szegedi Tiszavirág Sportuszodában megrendezett kétnapos eseményre 26 klub – köztük kilenc határokon túli – adta le nevezését, összesen kicsi híján háromszáz versenyző lépett rajtkőre, kereken 1200 startot jegyezve.
2023. március 21. 16:41
FEL