Békés megyei kötődésű főtitkárt választott a KETOSZ

2017. május 26. 15:29 | Kugyelka-Zámbori Eszter

A napokban Pakson tartotta éves rendes közgyűlését a Kerékpárosbarát Települések Országos Szövetsége (KETOSZ). A szövetség több mint öt éve elkötelezett tevékenységet folytat annak érdekében, hogy Magyarországon létrejöjjön a kerékpáros közlekedés feltételeinek biztonságos, hálózatszerű kialakítása – tájékoztatott a Kerékpárosbarát Települések Országos Szövetsége sajtóközleményében.

Izsó Gábor Békés város polgármestere, aki egyben a KETOSZ elnöke elmondta, hogy a találkozó során tisztújításra is sorkerült. A közgyűlés többek között elfogadta az eddigi főtitkár, Sztaniszláv Tamás lemondását, megköszönték lelkiismeretes, áldozatos munkáját és egyúttal felkérték, hogy a szövetség tevékenységét szakmai titkárként segítse a továbbiakban. A KETOSZ újonnan megválasztott főtitkára Gyebnár Péter, aki a Békés megyei illetékességű kerékpározás népszerűsítésével is foglalkozó egyesületnek, a Fenntartható Térség Alapítványnak (FETA) az elnöke.  A közgyűlésen új tag felvételét is támogatták így, a Pest megyei Piliscsabával bővült a tagok létszáma. A KETOSZ jelenleg 23 település, ebből 10 Békés megyei település - Békés, Békéscsaba, Dévaványa, Gyomaendrőd, Gyula, Kondoros, Köröstarcsa, Mezőberény, Sarkad, Szarvas - közreműködésével vesz részt a kerékpáros szakmai munkában. Képviseli az önkormányzatok érdekeit, segíti tagjait a cím elnyerése, megtartása és célkitűzéseik megvalósítása érdekében. 2014-ben kezdtél el kialakítani a Körösök térségében a Kerékpáros Útőr Szolgálatot, amelynek a keretében civil kerékpárosok bevonásával történik a kerékpáros hálózat fenntartásának támogatása, ellenőrzése. Ez a projekt mintául szolgálhat más térségek számára is. A szövetség minél nagyobb országos szintű szakmai közösséget szeretne kiépíteni, ezért további szervezetek, települések jelentkezését várja - áll a szövetség sajtóközleményében.

Itthon

Adatvédelem: Vajon akarunk-e egy üvegfalú, belvárosi lakásban élni?

Ha a címben szereplő kérdésre az a válasz, hogy nem, akkor érdemes nagyon átgondolnunk, hogy mit teszünk közzé az interneten. Erről, a gyakori csalástípusokról, online vásárlásról, és még számos érdekességről beszélgettünk az adatvédelmi világnap apropóján Farkas Tamás adatvédelmi szakjogásszal a 7.TV Aktuális című műsorában.
16:35
FEL