Békés megyében is folytatódik a koronavírus-tesztelés

2021. január 16. 15:13 | Varga Diána

A hétvégén tovább folytatódik az idősotthonok lakóinak és dolgozóinak tesztelése, emellett a gyermekvédelem és a szociális alapellátás területén tevékenykedők tesztelését is megkezdték a megyei kormányhivatalok országszerte, így Békésben is.

Az M1 Békés megyei tudósítója Békéscsabán, a Békés Megyei Kormányhivatal aulájában zajló tesztelések kapcsán arról számolt be, hogy az előzetes regisztráció alapján több százan jelezték részvételi szándékukat, de a tesztelésen regisztráció nélkül is részt vehetnek azok, akik arra jogosultak. A gyermekvédelem és a szociális alapellátásban dolgozók körében a falu- és tanyagondnokokat, házi segítségnyújtásban, szociális területen dolgozókat, gyermekjóléti szolgálatok, illetve a családok átmeneti otthonainak munkatársait, valamint a nevelőszülőket tesztelik.

A hétvégén Békéscsabán, Gyulán, Orosházán és Szarvason tesztelik az érintetteket, emellett tovább zajlik az idősotthonok dolgozóinak, bentlakóinak szűrése és beoltása a koronavírus elleni vakcinával. 

A szakemberek továbbra is hangsúlyozzák, hogy a koronavírus-járvány leginkább a zárt közösségekben terjed gyorsan, így az idősotthonok lakóira, illetve az ott dolgozókra veszélyes, ezért fontos a tesztelésük és az, hogy minél előbb megkapják a védőoltást.

Az egyik szociális szférában dolgozó a helyszínen újságírói kérdésre elmondta: napi szinten tartják a kapcsolatot és érintkeznek idősekkel, és habár minden óvintézkedést betartanak, szeretnének vigyázni ellátottjaikra, saját magukra és családjukra is. Ezért is várták és örülnek a tesztelés lehetőségének.

FEL