Békés megyében is ellenőrzik a szociális intézményeket

2020. április 19. 08:00 | Sipos Gábor

A Békés Megyei Kormányhivatal népegészségügyi munkatársai a gyámügyi szakemberekkel együttműködve ellenőrzik a megye bentlakásos szociális intézményeit. Szombaton Eleken, a Naplemente Idősek Otthonában tartottak helyszíni szemlét.

Az új koronavírus-járvány megfékezése érdekében, elővigyázatossági okokból a Kormányhivatal az országos tisztifőorvos által április 9-én elrendeltek alapján soron kívül ellenőrzi Békés megye valamennyi bentlakásos szociális intézményét, idősotthonát. A támogató jellegű ellenőrzések egyaránt segítik az intézmények dolgozóinak munkáját és szolgálják a munkatársak, valamint a bentlakó – zömében idős – emberek egészségének védelmét.

A Békés Megyei Kormányhivatal népegészségügyi munkatársai a gyámügyi szakemberekkel együttműködve – a vonatkozó közegészségügyi, ápolásszakmai és járványügyi előírások betartása mellett – az intézmények fertőtlenítőszerekkel, illetve egyéni védőfelszerelésekkel való ellátottság is átvizsgálják.

Az időben meghozott szükséges, indokolt és arányos intézkedéseknek, valamint a lakosság fegyelmezettségének köszönhetően országosan Békés megyében a legalacsonyabb az igazolt koronavírus fertőzöttek száma.  Kiemelten fontos, hogy mindeddig a megye 71 bentlakásos szociális intézményének egyikében sem mutatták ki a fertőzést.

A szombaton, Eleken tartott helyszíni ellenőrzésen a Kormányhivatal szakemberei mellett jelen volt Szelezsán György, a település polgármestere és Barna Attila, a Naplemente Idősek Otthonának vezetője is. A 33 férőhelyes, ápolást, gondozást nyújtó szociális otthonban a szakemberek mindent rendben találtak.

A megelőzés érdekében a Békés Megyei Kormányhivatal népegészségügyi munkatársai és a gyámügyi szakemberek a helyszíni szemléket folytatják.

További programok »

Itthon

Diáksport napon mérték össze erejüket a Vízműben a sulisok

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium Jókai Mór Kollégiuma szervezett diáksport napot csütörtökön délután. A délután 15 órakor kezdődő versenyen részt vesznek a BSZC-hez tartozó összes kollégium versenyző diákjai, akik öt számban, köztük lövészetben, dartsban, tollaslabdában és szkanderben mérték össze erejüket. 
2022. szeptember 29. 16:40
FEL