Békés megyében is ellenőrzik a szociális intézményeket

2020. április 19. 08:00 | Sipos Gábor

A Békés Megyei Kormányhivatal népegészségügyi munkatársai a gyámügyi szakemberekkel együttműködve ellenőrzik a megye bentlakásos szociális intézményeit. Szombaton Eleken, a Naplemente Idősek Otthonában tartottak helyszíni szemlét.

Az új koronavírus-járvány megfékezése érdekében, elővigyázatossági okokból a Kormányhivatal az országos tisztifőorvos által április 9-én elrendeltek alapján soron kívül ellenőrzi Békés megye valamennyi bentlakásos szociális intézményét, idősotthonát. A támogató jellegű ellenőrzések egyaránt segítik az intézmények dolgozóinak munkáját és szolgálják a munkatársak, valamint a bentlakó – zömében idős – emberek egészségének védelmét.

A Békés Megyei Kormányhivatal népegészségügyi munkatársai a gyámügyi szakemberekkel együttműködve – a vonatkozó közegészségügyi, ápolásszakmai és járványügyi előírások betartása mellett – az intézmények fertőtlenítőszerekkel, illetve egyéni védőfelszerelésekkel való ellátottság is átvizsgálják.

Az időben meghozott szükséges, indokolt és arányos intézkedéseknek, valamint a lakosság fegyelmezettségének köszönhetően országosan Békés megyében a legalacsonyabb az igazolt koronavírus fertőzöttek száma.  Kiemelten fontos, hogy mindeddig a megye 71 bentlakásos szociális intézményének egyikében sem mutatták ki a fertőzést.

A szombaton, Eleken tartott helyszíni ellenőrzésen a Kormányhivatal szakemberei mellett jelen volt Szelezsán György, a település polgármestere és Barna Attila, a Naplemente Idősek Otthonának vezetője is. A 33 férőhelyes, ápolást, gondozást nyújtó szociális otthonban a szakemberek mindent rendben találtak.

A megelőzés érdekében a Békés Megyei Kormányhivatal népegészségügyi munkatársai és a gyámügyi szakemberek a helyszíni szemléket folytatják.

További programok »

Itthon

Szeptember 12-én és szeptember 19-én előrehozott lomtalanítás lesz Békéscsabán

A DAREH BÁZIS Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. tájékoztatja Békéscsaba lakosságát, hogy – a hulladékgyűjtési naptártól eltérően – a novemberben meghirdetett időpontot előrehozva, az I. körzetben 2020. november 7. (szombat) helyett 2020. szeptember 12-én (szombaton), a II. körzetben 2020. november 14. (szombat) helyett 2020. szeptember 19-én (szombaton) tartja a lomtalanítást.
13:33
FEL