Békés megye újra összefog!

2022. április 5. 12:30 | Vári Bianka

Újra elindítja a felajánlások koordinálására szolgáló weboldalát a Békés Megyei Önkormányzat. A honlapot még a koronavírus-járvány elején hozták létre, most pedig új funkciót adtak neki.

– A Békés Megyei Önkormányzat 2020-ban, a koronavírus járvány kezdetén hozta létre a bekesmegyeosszefog.hu oldalt azért, hogy összekapcsolja azokat, akik segítséget szeretnének nyújtani azok számára, akik a pandémia kapcsán valamilyen segítségre szorulnak – fogalmazott a megyei önkormányzat elnöke a keddi sajtótájékoztatón.

Az eseményen Zalai Mihály bejelentette, hogy keddtől új funkcióval indul újra a weboldal.

– Az önkormányzat most azoknak kíván segítséget nyújtani, akik Ukrajnából Magyarországra érkeznek, sőt, azon belül akár Békés megyébe, hiszen ide is egyre többen utaznak. Emellett szeretnénk azoknak is segíteni, akik az otthonukban maradtak, különösen Kárpátalján. Tudjuk, hogy oda még annál is többen érkeztek, mint ahányan elmenekültek onnan, tehát ott is sok segítségre van szükség – fogalmazott az elnök.

Zalai Mihály arról is beszámolt, hogy hat karitatív szervezet: a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász, Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Önumenikus Segélyszervezet, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány, és a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete együttműködésével végzik a segítő munkát. Hozzátette: tőlük folyamatosan kapják az információt, hogy milyen segítségre van aktuálisan szükség. Ezeket az oldal kiemelten kezeli, és egy külön keretben jeleníti meg. Például gyermekjátékra, gyermekhordozóra, és ágyneműre folyamatosan szükség van, az oldalon pedig egy kattintással megtehető a felajánlás. Az önkormányzat elnöke kiemelte, hogy az oldallal generálni szeretnék a felajánlások számát, segíteni szeretnének azoknak, akiknek szándékukban áll adakozni.

 

 

– Többféle felajánlást lehet tenni, az előbbieken kívül is. Van lehetőség anyagi felajánlásra, de mindig szükség van tartós élelmiszerekre, olyanokra, amelyeket segédeszköz nélkül fel lehet bontani. Ruhaneműből már elég összegyűlt, de új fehérneműkre továbbra is szükség van. Emellett nagyon fontos az önkéntes munka, tehát ha valaki rá tud szánni egy-két napot, hogy a határon segítsen, az is nagyon hasznos – magyarázta Zalai Mihály. Hozzátette: az önkormányzat a telefonon is fogadja a felajánlásokat, amely után összekötik az ajánlattévőt a megfelelő segélyszervezettel

További programok »

Itthon

Beporzók napját is tartottak a Ligeti vásár és Ökobörzén

A megszokottól eltérően a hónap első szombatján tartották meg a a Ligeti Vásár és Ökobörzét a Körösök Völgye Látogatóközpontban. A kistermelők és kézművesek portékái mellett a helyi lakosok garázsvásárán is lehetett válogatni. A gyermekeket a méhecskék tevékenységének fontosságát hangsúlyozó kézműves foglalkozásokkal várták.
16:11
FEL