Békés megye legjobb pálinkája a Gyulai Pálinka Manufaktúra alma pálinkája lett

2022. szeptember 17. 18:50 | behir

A Gyulai Pálinkafesztiválon kihirdették a Brillante – Nemzetközi Pálinka- és Párlatverseny eredményeit az Almásy-kastély Stefánia-szárnyában.

A versenyre az idei évben három kategóriában nevezhettek az érdeklődők. Bérfőzetők, magánfőzők párlatait, illetve több év szünet után kereskedelmi főzdék pálinkáit is várták.
Ebben az évben mintegy 990 minta érkezett, amely túlszárnyalta a tavalyi 911 mintát.
Békés megye legjobb pálinkája a Gyulai Pálinka Manufaktúra Érlelt alma pálinkája lett. A legeredményesebb Békés megyei magánfőző Szűcs Zoltán lett Békéscsabáról, a Legeredményesebb Békés megyei bérfőzető pedig dr. Ping József Újkígyósról. Mindkét különdíjat a megyei önkormányzat ajánlotta fel.
A Legeredményesebb kereskedelmi főzde 2022-ben a Márton Pálinkafőzde lett. A 2022 Legjobb Kereskedelmi Pálinkája díjat a Podrum Palic 1896 Sljíva Baraba párlata érdemelte ki. A Brillante Nemzetközi Párlat verseny Legeredményesebb bérfőzdéjévé a Brill Pálinkaházat választották. 2022 Legeredményesebb Bérfőzetője Guba Krisztián, 2022 Legeredményesebb magánfőzője Mladoniczki István lett. A Brillante Legjobb Bérfőzetett párlata díjat Pucsok Sándor Starking alma párlata érdemelte ki. Ebben az évben a Legjobb Magánfőzött Párlat Bartik Ádám és neje Megyer Könnye Sárga Vilmos párlata lett.
 

További programok »

Itthon

Megtartották az Év Kiváló Magyar Méze döntőjét Gyulán

Tavaly 360 mézet, idén 448-at kellett értékelnie a zsűrinek az Év Kiváló Magyar Méze Mézverseny első fordulójában Gyulán, amely új csúcsnak számít. A győztesről a december 3-ai második fordulóban döntenek, míg a hivatalos eredményhirdetést december 10-én, szombaton, a 13. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztiválon tartják meg. A szombati értékelésen 60 db munkával kellett a zsűrinek megbirkóznia.
16:08
FEL