Behir.hu – VB tipp-párbaj (4.): Pályán a németek és a brazilok

2018. június 17. 13:37 | Diós Zsolt

Folytatódik az év legnagyobb sporteseménye, a labdarúgó-világbajnokság, melynek először ad otthont Oroszország. A vb-láz elérte a behir.hu szerkesztőségét is. Két kolléga nem bírt magával és úgy döntött, hogy tipp-párbajt indít a bajnokság mind a 64 mérkőzésére. A két lelkes munkatárs Kovács Dávid, a 7.Tv egyik sportkommentátora és Diós Zsolt, a Zöld7 egyik szerkesztője. A tippjeiket napi rendszerességgel közöljük és az állást is. Szabályok: az eredmény eltalálása 1 pontot ér, a pontos végeredmény eltalálása 3 pontot.

 

A harmadik nap után az állás: Kovács Dávid – Diós Zsolt 4:8

Yeltsin Tejeda (forrás: zimbio.com)

Nézzük a negyedik nap mérkőzéseit:

Costa Rica – Szerbia

Kovács Dávid: A közép-amerikaikak mindig látványos és emlékezetes mérkőzésekkel rukkolnak elő, négy éve az olaszokat és angolokat is kiütötték a csoportban. Most nem lesz ekkora sikerük, a szerbek jobbnak tűnnek! Tipp: 1:2.

Diós Zsolt: Az E-csoport két kiscsapata vív meg egymással. A Közép-amerikaiak mellett szól legutóbbi jó teljesítményük, Keylor Navas kapus és a torna legviccesebb nevű játékosa Jelcin (Yeltsin). Déli szomszédunk csapatából hiányoznak az igazán nagy nevek, de tudjuk, hogy ők meccs előtt vért isznak és figyelni kell csatárukra, Aleksandar Mitrovicra, aki ha nem focista, akkor lehetne akár hentes és mészáros. Tipp: 1:1.

 

 

Németország – Mexikó

Joaghim Löw (forrás: diewelt.de)

Kovács Dávid: A címvédő most nem olyan erős, mint négy éve, de az első meccs még nem okoz gondot. Joachim Löw van olyan rutinos, hogy a súrlódások ellenére összerakja a csapatot. Tipp: 2:0.

Diós Zsolt: A németeket kissé megzavarhatta Özil és Gündogán politikai szerepvállalása, de nem annyira, hogy a nem túl acélos mexikóiakat ne győzzék le viszonylag simán. Tipp: 3:1.

 

 

 

 

Brazília – Svájc

Kovács Dávid: A torna egyik legnagyobb esélyese végre bemutatkozik. A brazilok a négy évvel ezelőtti hazai kellemetlen búcsú után most többre vágynak, a svájciakat szerintem könnyedén verik. Tipp 3:0.

Diós Zsolt: A brazilok mindent meg fognak tenni, annak érdekében, hogy elfeledtessék a nagyon kínos 1:7-et (2014-ben a németek ennyivel ejtették őket ki) és ennek esnek áldozatul a szimpatikus svájciak. Tipp 3:0.

 

További programok »

FEL