Befejeződött a Kreatív alkotó közösségek fejlesztése Békéscsabán című projekt

2021. december 31. 19:00 | behir.hu

Sikeresen valósította meg pályázatát a Békéscsabai Helyi Közösség Akciócsoport (HACS) a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program konstrukcióján belül. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, európai uniós támogatás segítségével valósult meg.

A HKFS megvalósítására felhasználható támogatási keretösszeg 340,00 millió forint, valamint a munkaszervezeti funkciót ellátó Békéscsabai Városfejlesztési Nkft. a közösségvezérelt HKFS megvalósításához szükséges működési, közösségszervezési (animációs) és kommunikációs, továbbá a program-monitoring feladatok ellátásának költségeire 60,00 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A Nemzetgazdasági Minisztérium által kiírt TOP-7.1.1-16--00047 kódszámú Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési
stratégiához kapcsolódva című felhívás célja a helyi kulturális és közösségi terek fejlesztése és korszerűsítése, ezen belül is a kihasználatlan, leromlott állapotú városi közösségi és kulturális terek, épületek fizikai megújítása és tartalommal való megtöltése volt. 


Az infrastrukturális elemekre körülbelül 267 millió forint összeg került felhasználásra, a különböző „soft” elem részekre pedig 133 millió forint. A projekt keretein belül létrejött HACS 2017. augusztusban értesült a 400 millió forint értékű támogatás elnyeréséről, melyet a helyi projektek megvalósítására, illetve a munkaszervezet adminisztratív feladatainak ellátásra fordítottak.


A Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. látta el a HACS munkaszervezeti feladatait. A HACS tagjai (közintézmények, civil szervezetek, és vállalkozások képviselői) egymással konzorciumi együttműködést alkotva valósították meg az általuk kialakított Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiában foglalt fejlesztési elképzeléseket (a továbbiakban: HKFS). 


A HKFS megvalósítása érdekében, a Támogató és a HACS között létrejött Együttműködési Megállapodás alapján, valamint a HKFS-ben vállalt tevékenységek ellátása érdekében, a HACS tagjai a Konzorciumi Együttműködési Megállapodást 2017. szeptember 20-án írták alá. A Békéscsabai Helyi Akciócsoport tagjai által választott konzorciumvezető a Csabagyöngye Kulturális Központ volt. 


A támogatásból megvalósult projektelemek 2021. december 31-ig zajlottak.


További információ kérhető:


Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. (5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.)

Tel.:+36-66/510-133

E-mail: tothzsanett@bcsvarosfejlesztes.hu

www.clldbekescsaba.hu

További programok »

FEL