Baukó András ötvenkét évig gyúrt

2016. május 12. 10:21 | behir.hu

Az április 30-i Békéscsaba-Debrecen NB I-es találkozón búcsúzott a csabai labdarúgó csapattól Baukó András. Az 52 év munkát Szarvas Péter polgármester is megköszönte lilák legendás gyúrójának.

Ötvenkét év után búcsúzott el a békéscsabai labdarúgó csapattól Baukó András, azaz Tusi (bácsi). Az idény végén pályafutását befejező gyúrót Szarvas Péter polgármester irodájában fogadta és megköszönte azt a munkát, amit a lila-fehér klubért tett.

Április 30-án a labdarúgó NB I záró fordulójában, a Békéscsaba-Debrecen mérkőzés előtt a klub vezetése a pálya szélén köszöntötte a csapat gyúróját, aki könnyeivel is küszködött, miközben a méltató szavakat hallgatta. Baukó András, Tusi bácsi a lila-fehér egyesülettel átélte az aranykort, a ’80-as és ’90-es évek kiemelkedő eredményeit, de akkor is ott volt, amikor a sikerek elkerülték a viharsarki csapatot. A gyúrót ezúttal Szarvas Péter polgármesteri irodájában fogadta.  A városvezető egy emlékplakettel és egy üveg Csabagyöngye borral kedveskedett a gyúrónak. A polgármester szerint Tusi bácsi hosszú évtizedeken át tartó munkája példa lehet a fiatalok előtt is.

– Az a személyes üzenete egy ilyen 52 éves karriernek, hogy ha valaki jó hivatást választ, érjék csalódások, sikerek, azért tartson ki a hivatása mellett. Fontos, hogy az ember abban, amit ő választott pályaként, nagyszerűt, felejthetetlent alkosson – mondta Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.

Baukó András hangsúlyozta, a futball szeretete, a szerénység és a kölcsönös tisztelet tartotta a klub mellett.

– Az elmúlt évtizedek alatt változatos volt csapat, egyben azonban azonos: mindenki megbecsült, szeretett. Azért tudtam ilyen sok időt tölteni a klubnál, mert hasonlóan éreztem én is – mondta Baukó András.

A 75 éves, nyugdíjba vonuló gyúró elmondta: ideje nagy részét most már a feleségével, gyermekeivel és két unokájával szeretné tölteni, de teljesen nem szakad el a klubtól és gyakori vendég lesz a Kórház utcai stadionban.

 

További programok »

FEL