Bárányok születtek a köröstarcsai önkormányzati farmon

2021. január 19. 17:04 | Sipos Gábor

A bárányok nem hallgatnak a köröstarcsai önkormányzati farmon, hangos bégetéssel fogadják gondozóikat. A hangzavar néhány, szám szerint 13 éhes bari hangjával gyarapodott az elmúlt napokban. Kisbárányok születtek a gondoskodó kezek alatt. A szaporulat gyarapszik, hisz a következő időszakban még 19 vemhes anyajuhtól várnak bárányt.

Az állattartó telepen a 30 anyajuhon kívül sok nyulat tartanak és közel 200 tojótyúk szolgálja ki tojással a menza igényeit. A farm az idei évben is bővül, a meglévő három magyar tarka bika mellé nemsokára érkezik egy újabb 10 darabos szállítmány. A község polgármestere elmondta, hogy a tervek szerint a továbbiakban szürke marhákkal is szeretnének foglalkozni. Mint mindta, rengeteg tervük van, de csak apró lépésekkel haladhatnak előre.

A mostani bárányok tudatos szaporítás eredményei. Mind húsvétra, mind karácsonyra adunk el állatokat. Ha nem lennének a pandémiás intézkedések, akkor a település óvodásai és iskolásai nagy örömmel simogatnák a barikat, sajnos erre most nincs lehetőség. A farm egyébként a közmunkaprogram keretein belül működik, több mint hat éve. Most három embernek ad munkát. Örömünkre szolgál, hogy sikeresen gyarapodunk mondta Lipcsei Zoltán polgármester.

FEL