Baptista lelkipásztor az ikonosztáz előtt

2017. január 19. 14:25 | Zsíros András

A krisztushívők egységéért imádkoznak a keresztények ezekben a napokban világszerte. Az ökumenikus imahéten minden este más felekezet otthonába látogatnak el a hívek. Szerdán a román ortodox templomban baptista igehirdető szólt a gyülekezethez.

A békéscsabai román ortodox templom adott otthont az ökumenikus imahét szerda esti alkalmának. A sokféleség ezen az estén még a liturgia nyelvében is érvényesült. Az istentiszteleten a különböző keresztény felekezetek tagjai bepillanthattak a keleti egyház hagyományaiba is.

Az istentiszteleten Krisán Zoltán baptista lelkipásztor hirdetett igét. Úgy fogalmazott, különleges érzés volt a templomban szólnia, mert „a falak is szinte azt sugározzák, hogy évszázados krisztushit van bennük.” A lelkész hozzátette, jó betekinteni a felekezeteknek egymás hagyományaiba, és a közös imádság az egyének hitét is megerősítheti.

Az ökumenikus imahét folytatódik. Pénteken a jaminai, szombaton a belvárosi baptista gyülekezetek otthonában, vasárnap pedig a belvárosi római katolikus templomban várják a híveket.

FEL