Ballagunk az őszbe – jegyzet

2023. szeptember 20. 12:48 | Mikóczy Erika

Bár még mindig ragyogó idő van, kigördült a nyár vonatja. Elszáguldott és mi maradtunk, legfeljebb integethetünk utána. Hogy kinek mit hozott és kitől mit vitt el, az szép lassan emlékké szelídül. Ballagunk az őszbe.

Voltak fesztiválok, koncertek, színházi előadások, szinte kibírhatatlanul meleg napok, nagy strandolások, gyönyörű esték, túrák, táborok, illékony szerelmek, éjszakába nyúló beszélgetések. A természet idén nyáron is felkiáltójelet tett maga után, de velünk, Békés megyeiekkel szelídebben bánt, mint az ország, a világ sok más pontján élőkkel.

Kinyújtózhattunk kicsit és sikerült időnként egyszerűen csak örülni a létezésnek, egymásnak. Talán elénk sodort az élet olyan embereket, akik otthagyták lenyomatukat a lelkünkön, akiktől tanulhattunk valami fontosat: mosolyt, életbölcsességet, hallgatni tudást.

Vissza-visszanézünk, az ismerős arcok, tájak lassan a homályba vesznek; egyre beljebb ballagunk az őszbe. Vannak, akik új iskolában, új munkahelyen kezdtek, mások a megszokott környezetben folytatják, rengeteg új feladattal.

A szünet után újra összegyűltek az egyesületek, a különböző közösségek, megannyi tanfolyam kezdődik – jó lenne most valami teljesen új dolgot kipróbálni...

A naptárban egyre szaporodnak a bejegyzések, fő a szilvalekvár, az ablakból rálátni a fészekre, ahol nemrég még a gólyák élték mindennapjaikat.

Egy várakozó sóhajtás minden nap, tele emlékekkel és kíváncsisággal.

Tartalmas, békés, színes, szép őszben reménykedem. 

Fotó: behir.hu/ Such Tamás

Ezek is érdekelhetik

További programok »

FEL