Balázs Pali átvette a legrangosabb hazai zenei díjat

2021. május 6. 18:31 | Sipos Gábor

Pizza helyett egy Fonogram díjjal csengetett a futár Balázs Pali ajtaján a minap. A Békés megyei születésű, telekgerendási művész a 2020-as évben nyert a rangos zenei díjátadón. A pandémia miatt azonban csak online rendezték meg az átadót, így a győztesek, köztük ő is, most kaphatták kézhez az elismeréseket.

Balázs Pali jelenleg Budapest mellett, egy kisvárosban él a családjával. A koronavírus-járvány és a pandémiás intézkedések, no meg az elmaradt koncertek őt is megviselték. Most, hogy a korlátozó intézkedések után a remények szerint már koncertezhet a következő hónapokban, pozitívan áll a kihívások elé. Mint mondta: látja a felhők között a napot! A zenészt telefonon értük el.

– Gratulálok a díjhoz! Gondolom az elmúlt hónapok tétlensége után jóleső érzés előre nézni. 

– Nem volt tétlenség, mert már január elején megterveztük a teljes évet. Rögtön év elején forgattunk egy új klipet, a Veled még egyszer megpróbálnám című új dalomra, ami március 8-án, nőnapon jelent meg. A történetben egy bányász szerepébe bújtam, nagyon izgalmas volt a hódmezővásárhelyi, 12 órás forgatás. Érdekes volt belebújni a klip kedvéért egy teljesen más személyiség bőrébe. A klip a napokban lépi át a 300 ezres megtekintést a legnépszerűbb videómegosztón, aminek nagyon örülünk.

– Milyen kategóriában kaptad az elismerést?

– A hazai slágerzene kategóriában, ahol 37 jelölt volt, végül az öt legjobból lett a Majd holnap írok című lemezem az első.

– Mennyire inspirál a díj?

– Nagyon, ez a második ilyen díjam! Hajtok, hogy meglegyen a harmadik is.

– Alakul a nyár? Sok koncerted lesz?

– Úgy gondolom, hogy a szakmában dolgozók nem tudják bepótolni az elmaradt rendezvényeket. A szervezők már elkezdték az érdeklődést és a szervezést, de amíg nincs fix dátum a teljes nyitásra, addig korai erről beszélni. Reméljük, hogy mihamarabb színpadra állhatunk. A zenésztársakkal próbálunk, várjuk már az élő fellépéseket.

– Békés megyében mikor láthat a közönség?

– Az idei évre biztosra ezt nem ígérhetem, de jövőre leszek 25 éve a pályán, és azt mindenféleképpen szeretnénk megünnepelni egy békéscsabai nagy koncerttel.

– Üzensz a megyei rajongóknak?

– Kaptam egy felkérést a pályafutásom megfilmesítésére. Rengeteg archív anyagot nézek át, és ezeknek a jelentős része, főleg az első időszakból származóak, Békés megyében készültek. Békéscsaba és Békés megye nélkül nem juthattam volna el az országos sikerig. Ezúttal is őszintén köszönöm a Békés megyeieknek.

További programok »

FEL