Bajnokok a BEG kézisei

2016. május 4. 09:03 | behir.hu

A Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium együttese a tizenhat csapatos pécsi fináléban kiváló játékkal diadalmaskodott. A döntőben a győri együttest győzték le és ezzel szerezték meg az aranyérmet.

Összesen csaknem 150 iskola nevezésével kezdődtek el a küzdelmek, akik közül csak a legjobbak jutottak el az országos döntőig. A fiúknál 16 csapat részvételével rendezték a versenyt, ahol a tavalyi bajnokok is ott voltak a mezőnyben. A 2015-ös békéscsabai döntőn a fiúknál a miskolci Herman Ottó Gimnázium idén is esélyesek voltak a végső győzelemre. A helyosztó mérkőzéseket a kiváló adottságokkal rendelkező Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban játszották, ahol már több alkalommal rendeztek kézilabda Magyar Kupa döntőket.

A Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium fiú csapata egy erős városi és megyei küzdelemsorozat után jutott be az amatőr kézilabda diákolimpia pécsi döntőjébe. A csoportkör sorsolása kedvezően alakult a csabai együttes számára, lehetőség adódott az ideális csapatösszetétel kialakítására és a különböző taktikai elemek gyakorlására. Hullámzó teljesítménnyel, de végül magabiztos győzelmekkel nyerte meg a gárda a csoportkört.

Az evangélikus gimnázium csapata az elődöntőben a címvédő miskolci Hermann Ottó Gimnázium csapatával egy jó iramú, kemény mérkőzést vívott. A legnagyobb problémát a miskolciak kiválóan védő kapusa jelentette, sokáig felváltva estek a gólok, de egy jobb második félidős teljesítménnyel 12-8-ra győzött a csabai gárda.

A döntőt a Győri Műszaki SZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskolája és Kollégiuma csapatával vívta az együttes. 

- Egy nagyon jól felkészített, fizikálisan is erős csapatot ismertünk meg, akik szintén maximális erőbedobással küzdöttek az aranyért. A fordulatos, izgalmakkal teli mérkőzés a második félidő közepe táján billent a mi oldalunkra. Szenzációs kapusteljesítmény és taktikai fegyelem jellemezte csapatunkat, mely a végére meghozta a már régen várt sikert. Ez legutóbb a 2008/2009-es tanévben sikerült – emelte ki Benkőné Petri Szilvia, a csapat felkészítője.

A végső siker mellé a csabaiak hálóőre, Melis János nyerte el a torna legjobb kapusa címet.

A győztes csapat névsora:
Melis János, Szabó Donát (kapusok), Nagy Péter, Baracsi Sándor, Béres Nándor, Fazekas Péter, Miklós Gábor, Kun Miklós, Korcsmáros Péter, Tamás Kristóf, Vadász Levente, Tóth Kristóf, Csicsely Ákos, Darabos György. Felkészítő: Benkőné Petri Szilvia
 

FEL