Baji Balázs győzött

2016. július 18. 18:04 | behir.hu

A a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjon a férfi 110 méteres gátfutás első számú favoritja az idei ranglistavezető jamaicai Omar McLeod volt, aki azonban a rajt után többször is hibázott, majd elesett. Mindez nem zavarta meg a mellette futó, friss Eb-ezüstérmes, országos csúcstartó Baji Balázst, aki ugyan szintén több gátba belerúgott, ám jó tempóban futott a célig, és biztosan nyert, 13.33 másodperces remek eredménnyel.

"Fantasztikus volt a közönség, én pedig csak futottam, ahogy tudtam. Örülök a győzelemnek és annak is, hogy elég jó idővel nyertem" - nyilatkozta Baji, hozzátéve, biztos benne, hogy a riói olimpiáig még tud javítani a formáján, ezért bizakodva készül a játékokra.

A viadal legnagyobb sztárja, David Rudisha azt ígérte a verseny előtt, hogy megpróbálja a világ idei legjobb eredményét elérni a kétkörös távon, és a kenyaiak olimpiai bajnoka, világcsúcstartója nem is okozott csalódást, imponálóan futott, és magabiztosan győzött, méghozzá - ahogy ígérte - 2016 legjobb eredményével, 1:43.35 perccel.
 

Forrás:MTI

FEL