Bábgyalogló Bábszínház

Az óvodai nevelésbe, oktatásba új művészeti ágat vezetnek be.

Bábgyalogló Bábszínház Gyerekeknek: három éve indult útjára az a kezdeményezés, melynek lényege, hogy az óvodai nevelésbe, oktatásba új művészeti ágat vezessenek be. A Békéscsabai Jókai Színházban a kicsik profi segítséggel játszottak el egy saját szerzeményből összeállított darabot.

A program megálmodója és a mesék írója Seres Barbara. Mivel az óvónő tovább szerette volna folytatni a szabad művészeti tevékenységét, megnyitotta a Bábgyalogló művészfalut, amelynek lényege, hogy a gyerekek megvalósítsák saját elképzeléseiket, amelyhez ebben az életkorban nagyban hozzájárul kreativitásuk, tehetségük is.

– Mivel a programot egy családi házban, egy parkosított telken tartjuk, ezért a gyerekek szinte hazajárnak – mondta Seres Barbara óvónő, író. – Foglalkoztunk sajátos nevelési igényű kisgyerekekkel is, akik kikerültek ebből a kategóriából a bábgyalogló módszernek köszönhetően.

Komáromi Anett színművész szerint lassabb ritmusban kell dolgozni a kicsikkel és arra kell figyelni, hogy merjenek játszani, használni hangjukat.

– Szeptembertől indítunk egy programot pluszban, így a színház így jobban bekapcsolódik. Kijárunk Seres Barbara művészfalujába és ott fogunk együtt alkotni – hangsúlyozta Komáromi Anett, a Békéscsabai Jókai Színház színésznője.

A gyerekek szemmel látható fejlődésen, változáson mennek keresztül egy-egy ilyen felkészülés, majd az előadások alatt. A művészfalu és a bábszínház a szocializálódásban és a művészi véna kialakításában is nagy segítséget jelent.

Megosztás:

Címke: , ,