Azzal vádolt egy medgyesegyházi nő egy férfit, hogy lopott, de hazugság volt

2021. április 5. 09:46 | behir

Lopással vádolt egy medgyesegyházi nő egy férfit. A nyomozás során azonban kiderült, hogy a férfi nem ellopta, hanem megvette tőle a telefonját. A rendőrség a hamis vád miatt elrendelt ügy vizsgálatát befejezte.

Hamis vád bűncselekmény elkövetésével gyanúsít a rendőrség egy medgyesegyházi nőt – számolt be róla a police.hu. A 28 éves nő bejelentette a rendőrségen, hogy 2020. június 18-án Medgyesegyházán, egy presszóban egy férfi ellopta az őrizetlenül hagyott mobiltelefonját. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság rendőrei azonban kiderítették, hogy a telefont a nem ellopta, hanem megvette. Később a nő meggondolta magát, vissza akarta kérni tőle a készüléket, de a férfi meg akarta tartani azt. Az eladó meg is mondta neki, hogy ha nem kapja vissza a telefonját, akkor feljelenti. Ezt meg is tette. Miután kiderült, hogy a nő nem mondott igazat, a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság hamis vád bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított ellene. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2021. április 1-jén továbbította az ügyészségre.

További programok »

Kék hírek

Erőszakkal oldotta volna meg a közlekedési konfliktust, büntetés lett a vége

Garázdaság vétsége miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 45 éves büntetlen előéletű orosházi férfival szemben, aki egy közlekedési konfliktust erőszakkal próbált meg megoldani. A sértett részére okozott 6.000.-Ft-os rongálási kárt is neki kell majd megtéríteni az ügyészség indítványa szerint.
17:45
FEL