Ittasan tört be kétszer is ugyanoda a medgyesegyházai tolvaj

2023. május 25. 11:06 | behir.hu

Kisebb értékre folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt a Battonyai Járási Ügyészség vádirata alapján 6 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre és a közügyek gyakorlásától 1 évi eltiltásra ítélt jogerősen a Battonyai Járásbíróság előkészítő ülésén egy 26 éves büntetett előéletű, más ügyből kifolyólag jelenleg is jogerős szabadságvesztés büntetést töltő medgyesegyházi férfit.

A férfi a vádbeli időszakban munkahellyel és munkavégzésből származó rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett, a bűncselekmények elkövetése révén kívánt pénzhez jutni, cselekményeit rendszeres haszonszerzésre törekedve követte el. 2022. július 05-én, éjfél előtt nem sokkal önhibából eredő ittas állapotban a kerítésen keresztül bemászott egy 71 éves idős nő medgyesegyházi családi házának udvarába, a ház nyitott verandájáról jogtalan eltulajdonítási szándékkal magához vette a sértett bevásárlótáskáját, majd távozott. A táskában egy 5.000.-Ft értékű mobiltelefon és egy pénztárca volt, benne 47.000.-Ft készpénzzel. Néhány hét múlva, 2022. augusztus 14-én, a hajnali órákban a férfi ittasan ismét bemászott ugyanannak a háznak az udvarába, és a verandáról megint eltulajdonította a sértett táskáját, amiben ezúttal két pénztárca volt összesen 29.500.-Ft készpénzzel és kisebb értékű személyes használati tárgyak. A terhelt cselekményeivel közel 90.000.-Ft kárt okozott az idős sértettnek, amely nem térült meg.

A férfi ezeket a lopásokat a vele szemben a Battonyai Járásbíróság 2022. január 11-én jogerőre emelkedett ítéletével kisebb értékre üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt kiszabott 4 évi próbaidőre felfüggesztett 1 év 9 hónap tartamú börtönbüntetés próbaideje alatt követte el, így a járásbíróság újabb ítéletében elrendelte az 1 év 9 hónap tartamú felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is.

Forrás: Békés Vármegyei Főügyészség

További programok »

FEL