Az új mosógépek már használatban vannak

2016. január 1. 10:59 | behir.hu

Az ,,otthon melege” mosógépcsere programra 2015. július 1-jén kezdődött meg a pályázatok benyújtása. Összesen 1,86 milliárd forinttal támogatta az állam az új, energiatakarékos mosógépek vásárlását.

Akik a háztartási gépek cseréje mellett döntöttek, azoknál az önerő finanszírozása lényegesen kevesebb lett. A támogatásban részesültek több mint kétharmada, mintegy 35 ezer pályázó megvette új mosógépét és sokan már használják is. A régi elöregedett gépek helyett energiahatékony, csendes, gyors és korszerű mosógépek szolgálják az emberek kényelmét a mindennapok során.

Szilágyi László és felesége is úgy döntöttek, hogy élnek az ,,Otthon melege” programmal és a kormányablakon keresztül benyújtották a pályázatot a megadott időre. Egy Samsung márkájú gépet vettek, 10 év garanciát kaptak a háztartási gép motorjára. Az előző gépük egy felültöltős mosógép volt, elöregedett már, 8 éve használatban volt, de az új csendes, korszerű, energiatakarékos. A ,,direct driver” típusú mosógépek kevesebb meghibásodásra adnak alkalmat, ezért ilyen típusút választottak. Megkönnyítette az életüket az új gép, hiszen a régi mosógép felügyeletet igényelt a meghibásodások miatt.

Kora Éva Robertina

FEL