Az ötszázezredik ügyfelet köszöntötték a békéscsabai kormányablakban

2019. június 6. 17:11 | Gyemendi Réka

Az ötszázezredik ügyfelet köszöntötték csütörtökön a békéscsabai Kormányablakban. Az ünnepi eseményen Szepessy Tamás, a területi közigazgatás működtetéséért felelős helyettes államtitkár bejelentette, hogy Békés megyében is folytatódik a kormányhivatali épületek fejlesztése, a kormányzat további 540 millió forintot fordít majd erre a célra.

 

 

Az 500 ezredik ügyfelet Takács Árpád kormánymegbízott, Szepessy Tamás helyettes államtitkár és Herczeg Tamás országgyűlési képviselő köszöntötte. A békéscsabai Dr. Váradi Anett GYES-igénylés miatt látogatott a kormányablakba. Úgy fogalmazott, hogy a korábbiakban is csak pozitív tapasztalatot szerzett a kormányablakban.

Az ügyfél köszöntését követően a területi közigazgatás működtetéséért felelős helyettes államtitkár kiemelte, hogy a jövőben is az ügyintézés egyszerűsítése a cél.

– Az a cél, hogy az állampolgárnak csak azt a dokumentumot kelljen benyújtania az ügyintézéséhez, amely feltétlenül szükséges, tehát ne kérjünk olyat, ami már az állam rendelkezésére áll. Így egyszerűbben és gyorsabban tudjuk kiszolgálni az ügyfeleket – fogalmazott Szepessy Tamás.

 

Kép: Máthé Csongor

 

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő azt emelte ki: a közeljövőben egy újabb kormányablak nyílik Békéscsabán, a vasútállomáson.

A Békés megyei kormánymegbízott sikertörténetnek nevezte a kormányablakok rendszerét. Takács Árpád kiemelte, hogy a békéscsabai ügyfélszolgálat öt éve nyitotta meg kapuit, azóta pedig 500 ezer ügyfelet szolgált ki.

– Szeretnénk fejleszteni a közigazgatás informatikai helyzetét, szeretnénk, hogy az elektronikus közigazgatás még inkább teret nyerjen és azt, hogy az infrastruktúra is fejlődjön. Éppen ezért biztosított a kormány további 540 millió forintot a Környezet- és Energetikai Hatékonysági Operatív Programban, ami azt jelenti, hogy Békéscsabán három ingatlanunk újul meg – ismertette Takács Árpád.

A közeljövőben Mezőkovácsházán, Szeghalmon és Békésen is terveznek további beruházásokat – tette hozzá a kormánymegbízott.

További programok »

FEL