Az ország sportújságírói barátságos mérkőzéseken is összemérték tudásukat

2024. május 15. 18:33 | Kovács Andrea

Rekordszámú résztvevővel tartotta meg éves kongresszusát a Magyar Sportújságírók Szövetsége Gyulán. A kétnapos rendezvény második napján a városi sporttelepen barátságos futball, teqball, valamint teniszmérkőzéseket játszottak egymással az újságírók, a fotósok, az operatőrök és a szakkommentátorok.

Mint arról már beszámoltunk Gyulán tartotta idei kongresszusát a Magyar Sportújságírók Szövetsége.

A résztvevők a konferencia második napján a szokásoknak megfelelően barátságos sportmérkőzéseken is összemérték tudásukat. A legnagyobb érdeklődés a 2004-ben elhunyt sportújságíró, egykori labdarúgó edző és szövetségi kapitány, Hoffer József nevét viselő kispályás futball iránt volt. A tornán a korábbi kupagyőztes Nemzeti Sport csapata is megmérette magát.

Hoffer-kupa: a Nemzeti Sport csapata (Fotó: MSÚSZ/Szűcs Attila)

 

Szöllősi György főszervező a Magyar Újságírók Szövetségének elnöke elmondta, hogy a rendezvény második napja nagyrészt csapatépítő jellegű, mely a különböző országrészekből, valamint a határon túlról érkező kollégák ismerkedését, szakmai kapcsolatainak kiépítését szolgálja.

– Másrészt ha már a sporttal foglalkozunk, arról írunk, akkor jó, ha ebben is összemérjük tudásunkat – fogalmazott a kongresszus főszervezője.

A kétnapos rendezvényen rekord létszámú, összesen mintegy 180 sportújságíró vett részt és több mint 20 szakmai díjat adtak át. Az is eldőlt, hogy 2025-ben, a szervezet történetében első alkalommal egy külhoni helyszínen, Dunaszerdahelyen rendezik meg a sportújságírók éves kongresszusát.

 

További programok »

Gyula

Átadták a Gyulai Várfürdő felújított főépületét - galériával

Ünnepélyes keretek között adták át a Gyulai Várfürdő fejlesztésének második ütemét szerdán. A beruházásban a Békés Vármegyei Központi Kórház egykori reumatológiai szakrendelőjét közel egymilliárd forintos hazai forrásból alakították át. A fejlesztés által bővült a téli pihenő területe is.
2024. május 29. 18:01
FEL