Az ország legjobb ifjú futsalosai Békéscsabán

2016. január 30. 18:00 | behir.hu

Január 30-án és 31-én Békéscsaba ad otthont az 5-6. korcsoportos Teremlabdarúgó Diákolimpia országos döntőjének. A hétvégén húsz csapat küzd meg az értékes helyezésekért. A torna első napján a legjobb nyolc közé kerülés volt az együttesek célja.

A Magyar Diáksport Szövetség ebben a tanévben immár huszonkilencedik alkalommal hirdette meg az ország valamennyi általános és középiskolájában a Diákolimpia eseménysorozatát. A Diákolimpia, mint a magyar iskolai sport egyedülálló, a tehetséggondozás területén is kiemelkedő jelentőségű versenyrendszerében mintegy 280 000 tanuló vesz részt a 6 és 18 év közötti korosztályban, 18 sportágban, nemenként hat korcsoportban.

A teremlabdarúgók országos döntőjét a Békés Megyei Diáksport Egyesület rendezésében bonyolítják le két helyszínen, a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, valamint a Szent István Egyetem csarnokában. A finálé első napján négy ötfős csoportból küzdöttek a továbbjutásért a csapatok. Békés megyét sorozatban negyedik alkalommal a Göndöcs Benedek Középiskola képviselte.

- Sajnos nem a legerősebb kerettel érkeztünk a tornára, a Szeged 2011 három játékost nem engedett el erre a döntőre, ami beszűkítette a lehetőségeket. A fiúk így is mindent megtesznek a továbbjutásért, hiszen a legjobb nyolc közé vártuk magunkat a hétvége előtt. A torna talán még erősebb, mint tavaly, nagyon kiegyenlített a küzdelem, kevés a különbség a csapatok között – fogalmazott Muszka Attila, a Göndöcs Benedek Középiskola testnevelő tanára a harmadik csoportmérkőzés után.

A gyulai gárda elsőként 0-2-es hátrányból fordított és nyert 3-2-re a Baja ellen, majd a zalaegerszegiektől 5-0-ás vereséget szenvedett. Ezt követően taktikus játékkal 3-1-re verte a Göndöcs az egyik favorit debreceni együttest. A nyolc közé jutás azonban nem jött össze, a frissebbnek tűnő gödöllőiek 5-1-re nyertek az utolsó csoportmeccsen.

A torna vasárnap délelőtt folytatódik a negyeddöntőkkel (Budapest-Debrecen, Gödöllő-Veszprém, Szeged-Szombathely, Miskolc-Kaposvár) és a helyosztókkal. A finálét 12 órától rendezik a városi sportcsarnokban.

Kovács Dávid

 

FEL