Az MTK szerződtette Borbély Bálintot

2016. május 13. 12:23 | Fekete Kata

A védekező középpályás örül annak, hogy továbbra is az élvonalban szerepelhet, de tudja, nem lesz könnyű bekerülnie a kezdőcsapatba - írja a goal.com. Bár a Békéscsaba kiesett, Borbély Bálint maradhat az OTP Bank Ligában. A 2015/16-os idényben 14 alkalommal léphetett pályára lila-fehér mezben. A 25 éves középpályás tudja, nehéz feladat előtt áll, ha ezt a számot a következő kiírásban felül akarja múlni:

– Semmit nem adnak ingyen. Tisztában vagyok vele, hogy nagyon jó játékosokkal kell megküzdenem a csapatba kerülésért. De többet érzek magamban, mint hogy az NB II-ben játsszak – olvasható a játékos nyilatkoza.ta az mtk.hu-n

Békéscsabán várhatóan nem ez lesz az utolsó nagy változás. A Zoran Szpisljak vezette szakmai stáb a hírek szerint az NB II-ben is folytatni fogja a munkát, de a játékoskeretben jelentős változások várhatóak - írja a rangado.hu.

- A játékosok jelen pillanatban szabadságon vannak, és június 30-ig mindenkit szerződés köt Békéscsabára. Természetesen vannak, akikkel már akkor elkezdtük a tárgyalásokat a folytatásról, mielőtt elmentek szabadságra. Ami biztos, hogy a légiósokra a következő szezontól nem számítunk, mert a klub úgy döntött, hogy saját nevelésű és csak magyar játékosokra építi a csapatot. Június elején térnek vissza a keret tagjai, és akkor lesznek konkrét nevek, hogy ki az, aki távozik, és ki az, aki marad – nyilatkozta a Rangadó.hu megkeresésére Zoran Szpisljak, az Előre vezetőedzője.

A tréner nyilatkozatából tehát kiderült, hogy Vukasin Polekszics, Slavko Damjanovic, Thomas Piermayr, Nathan Eccleston, Bratislav Punosevac, Matus Paukner és Ezequiel Calvente a 2016/17 idényben biztosan nem a viharsarkiaknál szerepelnek. Közülük a legérdekesebb a spanyol Calvente sorsa lehet, a technikás támadót a pletykák szerint az Újpest, a DVTK és a Vasas leigazolná, sőt, korábban a Ferencvárossal is szóba hozták. A montenegrói válogatott hálóőrről, Vukasin Polekszicsről sem kizárt, hogy az NB I-ben marad, hiszen korábban védte a DVSC, és a PMFC kapuját is. Ami a lejáró szerződésű, magyar játékosokat illeti: a korábbi válogatott Laczkó Zsolt már bejelentette, hogy a másodosztályban nem óhajt futballozni, és hasonló a helyzet a szintén válogatott múlttal rendelkező Vaskó Tamással is, aki iránt a zuhanyhíradó szerint több élvonalbeli klub is érdeklődik. A korábban DVTK-ban és Újpesten is szereplő Vadász Viktort is NB I-es csapatok szeretnék soraiban tudni, illetve az ősszel elsőszámú kapusnak számító, szintén lejáró szerződésű Mursits Roland jövője is kérdéses.
A jobbhátvéd Bényei Balázsnak élő szerződése van a klubbal, de nem lesz egyszerű megtartania a Békéscsabának, ugyanis több NB I-es együttes is érdeklődik iránta.

FEL