Az MTK otthonában folytatják a csabai kézisek

2019. szeptember 7. 09:11 | Kovács Dávid

Második bajnoki mérkőzésére készül a Békéscsabai Előre NKSE. Horváth Roland együttese a Dunaújvárostól elszenvedett vereséget követően első idegenbeli mérkőzését a fővárosban, az MTK ellen játssza, szombaton.

A csabai csapat az első félidőben szinte végig vezetett a Dunaújváros elleni bajnoki rajton. A második játékrészben pedig sokáig esélye volt arra, hogy kiharcolja a döntetlent. A hajrában végül a vendégek voltak pontosabbak és kétgólos győzelmet arattak a városi sportcsarnokban. Balog Judit, az együttes kapusa szerint voltak olyan szakaszok a mérkőzésen, amikor jól működött a védekezés, és ebből kell erőt meríteni a folytatásra.

- Igazából hullámzó volt a védekezésünk, mint ahogy az egész teljesítményünk is hullámzó volt, de voltak nagyon jó momentumok. A lányokon látszódik, hogy fejlődtek tavalyhoz képest. A hármas védőink magasabbak, jobbak is, jobban sáncolunk és ebből kell építkeznünk - fogalmazott a csapat hálóőre.

Ami a fővárosiak nyári játékos mozgását illeti, összesen öt játékos Karnik Szabina, Termány Rita, Lajtos Nóra, Bánfai Kira és Stranigg Zsófia távozott az egyesülettől, míg nyolc új játékos, köztük több rutinos kézlabdázó is már kék-fehérben kezdte meg a felkészülést. Közülük hárman a Fradiból érkeztek, igaz csak Horváth Dóra az, aki tényleges igazolás, mert Suba Sára és Zsiborás Luca is csak kölcsönben szerepel ebben a szezonban. Pál Tamara az ETO-ból szintén kölcsönjátékosként szerepel, míg Sziráki Boglárka a Vác együttesétől tette át székhelyét a fővárosba. Kétségkívül azonban a három budaörsi igazolással erősödhet legtöbbet az MTK, ugyanis az előző szezonban csapatának házi gólkirálya Dávid-Azari Fruzsina, a balátlövő Gerháth Fanni, illetve a többszörös magyar válogatott Szöllősi-Zácsik Szandra igazi motorjai lehetnek Golovin Vlagyimir együttesének. 

A csabai együttes a 2. fordulóban rangadóra készül, a következő ellenfél, az MTK egy helyezéssel végzett előrébb és öt ponttal gyűjtött többet az előző szezonban. A fővárosiak már két mérkőzést is lejátszottak ebben az idényben, de az esélyesebbnek tartott Váctól és Ferencvárostól is vereséget szenvedtek.

- Nagyon lendületesek támadásban, gyorsak a szélsőik, ők is egy nagyon fiatal csapatnak számítanak. Küzdenek, hajtanak, mindenféleképpen oda kell tennünk magunkat ezen a meccsen is és mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy elhozzuk a két pontot - mondta el Kukely Anna, a csabaiak fiatal játékosa.

A mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik a Népfürdő utcai sportcsarnokban.

 

További programok »

FEL