Az internetes zaklatásról tartott előadást a rendőrség az akadémián

2024. február 21. 18:32 | Hidvégi Dávid

Az internetes zaklatás témájában tartott előadást a Békéscsabai Rendőrkapitányság a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia növendékeinek. Az esemény része volt az egyesület társadalmi felelősségvállalási programjának.

 

A Békéscsabai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója elsősorban a bullyingról (zaklatásról) és a képek megosztásáról, valamint az azokkal való visszaélésről beszélt a gyerekeknek. Szilágyi Ilona hangsúlyozta a fiataloknak, hogy az interneten a lehető legkevesebb információt osszák meg magukról és különösen kerüljék az intim képek megosztását. A rendőrség azt tapasztalja, hogy az iskolákban gyakran előfordul, hogy a diákok bántják egymást.

– Az a tapasztalatunk, hogy nem szeretnek róla szólni. Az a személy, akit bántottak az nem szereti elmondani, nem mer segítséget kérni. Attól fél, hogy esetleg még jobban kinevetik. A gyerekek néhány gondolatban segítséget kaptak arra vonatkozóan is, hogyan álljanak amellé a személy mellé, akit bántottak – fogalmazott.

Az előadás a fiatalok internetezési szokásainak csak egy kis szeletére mutatott rá, ezért fontos, hogy otthon a szülők is felhívják a figyelmet az okos eszközök használatának veszélyeire.

– Van egy társadalmi felelősségvállalási programunk, ami arról szól, hogy a fiataloknak a labdarúgáson kívül olyan támpontokat, információkat adjunk, amelyek segítik őket a világban eligazodni. Ezzel a labdarúgásról kialakult képet is pozitív irányba billentjük. Olyan preventív programokat szervezünk, amelyek a fiatalok személyiségét fejleszti. A gyerekek programokon tapasztaltakat tovább viszik és ezzel a környezetükre is hatással vannak – összegezte Szekeres Lajos, a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia szakmai vezetője.

Galéria

További programok »

Sport

Labdarúgás: A Békéscsaba kiütéssel nyerte az Előrék csatáját

Újabb hazai mérkőzés következett a listavezető Békéscsaba 1912 Előre számára a labdarúgó NB III dél-keleti csoportjában, ezúttal a 6. helyen álló BKV Előre látogatott a Viharsarokba. A fővárosiak két vereségből érkeztek Békéscsabára, míg a hazaiak jó formában voltak, hiszen az elmúlt négy mérkőzésüket megnyerték és ebben a naptári évben még nem is szenvedtek vereséget.
2024. április 21. 19:16
FEL