Az év legjobb dolgozóit is köszöntötték a szociális bálon, Békéscsabán

2019. március 25. 17:30 | behir

Hatodik alkalommal tartották meg a  szociális dolgozók bálját Békéscsabán. A Kistérségi Egyesített Szociális Központ által megrendezett ünnepségen az év legjobb dolgozóit is elismerték.

Az Év dolgozója díjat az intézmény 2017-ben alapította.  Az intézmény számára kiemelten fontos, hogy a munkatársak segítsék a hozzájuk forduló rászorulókat, időseket. Az Év dolgozója díjat azon munkatárs kaphatja, aki egyedülálló teljesítményt nyújt, munkáját példamutatóan végzi, az ellátottakkal, hozzátartozókkal kiváló kapcsolatot ápol, valamint munkatársait segíti támogatja– mondta el  a Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ intézményvezetője.  Bátori Zsuzsanna hozzátette: az Év dolgozója elismerésre javaslatot a szakmai vezetők tehetnek, két területről, az alapszolgáltatásból és a szakosított ellátásból is 3-3 személyre. Ezt követően az intézmény 100 dolgozója titkos szavazással választja ki a a díjazottakat.

 

Szarvas Péter polgármester

 

A szociális dolgozók bálján az elismeréseket a díjazottak részére  Szarvas Péter polgármestere adta át, aki köszöntőjében kiemelte: nehéz, sokszor embert próbáló munkát végeznek a szociális területen dolgozók. Ezért is fontos, hogy példamutató munkájukat elismerjék. Nagyon kellenek az ilyen alkalmak, amelyek feltöltődést, kikapcsolódást biztosítanak a dolgozók számára.

 

Bátori Zsuzsanna intézményvezető, Orvos Pálné az

 

Az alapszolgáltatások területén az év dolgozója Orvos Pálné lett, aki  2002 óta dolgozik az intézménynél, jelenleg az Orosházi úti idősek klubja szolgáltatásait koordinálja. Munkáját elhivatottsággal, lelkiismeretesen, legjobb tudása szerint végzi. Nagy türelemmel gondoskodik az ellátásra szoruló emberekről. Tanulmányai során megszerzett ismereteit a mindennapi munkájában kiválóan alkalmazza. Empátiája, emberismerete segítségével szót ért a legkülönfélébb kliensekkel is. Kiválóan szervez rendezvényeket a klubtagok részére, ha kell, a házi segítségnyújtásban tevékenykedik. Mindenkinek legjobb tudása szerint segít. A munka számára hivatás is, feladatát odaadással, körültekintően látja el. A munkaközösség megbecsült tagja, akinek ötleteire, emberségére mindig lehet számítani - hangzott el Orvos Pálné méltatásában.

 

Bátori Zsuzsanna, Benyó Mária

 

A bentlakásos ellátásban pedig a legtöbb szavazatot Benyó Mária kapta, aki 1991. óta az intézmény dolgozója, ez az első és egyetlen munkahelye. Munkavégzését, a munkatársaihoz, ellátottakhoz való viszonyát a sok év tapasztalatai csiszolták és csiszolják a mai napig is, fenntartva és előmozdítva ezzel intézményünk ellátásának színvonalát. Munkatársaival és az intézmény lakóival, hozzátartozókkal jó kapcsolatokat ápol. Segítőkészségével, jó problémamegoldó képességének köszönhetően könnyen megbirkózik a rábízott feladatokkal, felmerülő problémákkal. A munka számára hivatás is, feladatát odaadással, körültekintően végzi. A munkaközösség szorgalmas, empatikus tagja, akinek szakmai tudására, emberségére mindig lehet számítani - jellemezték Benyó Máriát a az Év dolgozója díj átadásánál.

Forrás: Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ

További programok »

Életmód

A hétvégén tovább melegszik az idő

A hétvégén sok lesz a napsütés és tovább melegszik az idő, vasárnap néhol akár 34 fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.
2019. július 18. 17:31
FEL