Az Európa Játékok programjába került a kick-box

2020. december 16. 07:21 | behir

A kick-box sportág bekerült az Európa Játékok programjába.

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) keddi tájékoztatása szerint így a kick-box bemutató sportágként ott lehet a kontinens "miniolimpiáján", amelyet legközelebb 2023-ban a lengyelországi Krakkóban rendeznek meg.

"Ez a hír is azt mutatja, hogy nem a levegőbe beszélünk, amikor a kickbox olimpiai részvételében bízunk" - így reagált a sporttörténelmi lehetőségre Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke.

"Az Európa Játékokon való szereplés is bizonyítja, hogy most már a Nemzetközi Olimpiai Bizottság is komolyan veszi a sportágunkat. Amikor 2018-ban a NOB elismerte a WAKO világszövetséget, ezzel gyakorlatilag a kickboxot is, akkor azt mondtam, hogy beengedtek az ötkarikás játékok előszobájába. Most pedig már odaültettek az asztalhoz is" - tette hozzá a sportvezető.

 

Forrás: MTI

 

További programok »

Küzdősportok

A kick-boxos Pálfi Viktória is utazhat a Világjátékokra

Pálfi Viktória személyében újabb magyar kick-boxos lehet ott a július 7. és 17. között az egyesült államokbeli Birminghamben sorra kerülő Világjátékokon. A nem olimpiai sportágak legnagyobb és legrangosabb multisport eseményén kick-boxban így két sportoló is képviselheti Magyarországot, hiszen Pálfi Viktória mellett Boros Petra is indulhat a játékokon – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.
2022. június 23. 13:51
FEL