Az esőtől nem kell félni, de nem árt, ha van víz az uszodában

2020. május 26. 08:53 | Such Tamás

Tíz hét után, az online-térből és a karanténkarámból kitörve, ismét elkezdődtek hétfő délután a vízilabda edzések Békéscsabán, igaz, egyelőre csak a parton. Nem mellesleg a tréning előtt és után a pólósok vizet mégis láttak/éreztek, de csak eső formában. (Milyen kacsa az, amelyik ne tud úszni?)

Mintegy hosszúra nyúlt nyári szünet végén, oly lelkesen üdvözölik egymást a 10-11 éves skacok, azaz a baby korcsoportosok – kivételesen most ehhez a korcsoporthoz látogattam el.

„Jó… táskát letenni!” – adja ki az ukázt Papp Szilvia, a csapat úszóedzője. „Kinek tartozunk csokival vagy bármivel? – de ezt már Dobra Róbert, a másik edző kérdezi. (Senki sem válaszol.) – Senkinek? – folytatja. – Ez azt jelenti, hogy senki sem dolgozott a karantén alatt?” (Ekkor már mindenki hevesen bólogat.)

 

Elkezdődtek a vízilabdások szárazföldi edzése

Nincs szomorúbb látvány egy kopogó uszodánál - dr. Szilágyi Kristóf és Csabai Zozó

 

Majd az utóbbi két hónap lehetetlenje lehetségessé válik: elkezdődik az első (parti) csoportos edzés.

„Boldog Új Évet Kívánok!-kal köszöntöttem azokat, akikkel ma először találkoztam – meséli dr. Szilágy Kristóf vezetőedző. – Hiszem ez a szünet rendhagyó hosszúságú volt. Ráadásul ez egy olyan élethelyzettel párosult, hogy a gyerekek mozgásigényét sem sikerült kielégíteni.”

Hozzáteszi, a sors iróniája, hogy az utolsó közös edzés március 13-a, péntek 13 volt; az első, közös vizes edzés az úszókkal pedig június 4-én lesz – így egy hétig korlátanul uralhatják az ötvenest.

 

Galéria

 

Továbbá megjegyzi, a korlátozások legnagyobb elszenvedői a két legnagyobb sikersportágot, az úszást és a pólót érintette leginkább, ugyanis a vízben való mozgás hiányát semmilyen közeg nem tudja pótolni.

– Rossz a képlet – jegyzem meg –, hiszen a magyar nem lovas, hanem vizes nép.

– Ha a kajak-kenut is idevesszük – válaszolja –, akkor mindenképp. – Ez az olimpián mindig bejön.

 

Elkezdődtek a vízilabdások szárazföldi edzése

Bucsi Feca munkában

 

Minden szomorúságban valami kis pláne: a karantén ideje alatt felújították a fürdő öltözőit. Az egyikben Bucsi Feca, a serdülők kapusa, mint a legművészibb kezű vízilabdás épp a „Hajrá, Békéscsaba!” feliratot pingálja az egyik oszlopra, amely majd nyilván a vendégcsapatokat fogja majd üdvözölni.

 

Elkezdődtek a vízilabdások szárazföldi edzése

 

További programok »

FEL