Szalagavató az Erkel gimnáziumban

2020. február 2. 13:39 | behir

Gyulán, az Erkel Ferenc Gimnázium 107 végzős diákjának ruhájára tűzték fel a középiskolai évek végét jelképező szalagot február 1-jén a művelődési központban, az iskola szalagavató ünnepségén.

A négy végzős osztályt Görgényi Ernő polgármester köszöntötte. A városvezető azt kívánta a maturandusoknak, hogy legyen önbizalmuk, ismerjék meg a képességeiket, legyenek nyitottak az új dolgokat, és ne féljenek a csalódásoktól - számolt be a Gyulai Hírlap.

A polgármester úgy fogalmazott: a jövő generációk felelőssége, hogy fenntartsák a fürdőváros magyar tudományban, kultúrában és gazdaságban betöltött jelentőségét. A településvezető reményét fejezte ki, hogy a diákok felsőfokú tanulmányaik befejeztével Gyulán találják meg számításaikat.

 

Fotó: Gyulai Hírlap / Risznyák Csaba

Fotó: Gyulai Hírlap / Risznyák Csaba

 

Zámori Ida igazgató beszédében kifejtette: „önmagunk megismerése a legnagyobb utazás, a legfélelmetesebb felfedezés és a legtanulságosabb találkozás”.

– A szalag feltűzésével elkezdődik a felkészülés az igazi elválásra. Ez jelzi számunkra, hogy valami végérvényesen befejeződik, hogy elkezdődjék egy ismeretlen, új életszakasz – mondta.

A hagyományoknak megfelelően az ünnepségen azok a végzős tanulók is elbúcsúztak diáktársaiktól, akik a legtöbbet tették a közösségért.

 

Fotó: Gyulai Hírlap / Rusznyák Csaba

Fotó: Gyulai Hírlap / Rusznyák Csaba

 

Irházi Csaba diákigazgató arról beszélt, hogy az egymástól való elszakadást és a felnőtté válást szimbolizáló szalag feltűzése kettős érzéseket vált ki a diákokból, szomorúságot és vágyódást.

Bitó Eszter, a diákönkormányzat elnöke úgy fogalmazott: a szalag arra figyelmezteti a maturandusokat, hogy életük fordulóponthoz ért, ahol nehéz döntéseket kell meghozniuk, és fel kell nőniük.

A rendezvényen a az iskola énekkara és zenekara is fellépett. Az ünnepség este a városi tornacsarnokban folytatódott, ahol a végzősök bemutatták keringőjüket.

Forrás: gyulaihirlap.hu

 

FEL