„Az egyetlen kudarc az életben az, ha nem próbáljuk meg azt, amiben hiszünk”

2019. május 3. 15:40 | behir

A ballagások hétvégéje van. A BSZC Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája végzős tanulóitól pénteken nemcsak a pedagógusok és diáktársaik búcsúztak, hanem levélben az intézmény névadójának leszármazottja, Zwack Sándor is. Az iskolától kapott levelet az alábbiakban olvashatják:

 

 

„Kedves ballagó diákok, tisztelt tanári kar, tisztelt vendégek, kedves tanulók!

 

A Zwack család és cégünk vezetősége nevében szeretném megköszönni a meghívást a Zwack József iskola végzős tanulóinak ballagási ünnepségére.

 

Gyorsan múlik az idő. Több év is eltelt azóta, hogy jelen lehettem nálatok ükapám, az iskola névadója, Zwack József mellszobrának felavatásán. Már végeztek azok a diákok, akik közül még sokkal találkoztam a megható ünnepségen. Sajnálom, hogy személyesen az idén nem tudok beszélgetni veletek, ezért Öröm számomra, hogy levélben üzenhetek a ballagó diákoknak.

 

Még néhány hét és elhagyjátok az iskolát, s bár biztosan többen tovább tanultok, sokan kiléptek a nagybetűs életbe. Akkor látjátok majd, hogy mennyi mindent köszönhettek az iskolátoknak szakmai és emberi téren egyaránt. Érezni fogjátok, hogy az iskola bizony egy védőernyő volt, még akkor is, ha tanulás közben esetleg nem is mindig gondoltátok így.

 

Iskolátok kiemelkedő, a nemzetközi mezőnyben is nagyra értékelt szaktudást nyújt nektek. Aki él a lehetőséggel, az nemcsak az iskolai szakmai versenyeken és más jelentős megmérettetéseken bizonyít – amelyről oly gyakran hallok, olvasok rólatok, és ilyenkor valamennyien büszkék vagyunk rátok – hanem biztos jövő elé nézhet.

 

Eredményes vizsgákat kívánok, és az Életben sok boldogságot és sikereket!

 

Édesapám szavaival fejezném be: „Az egyetlen kudarc az életben az, ha nem próbáljuk meg azt, amiben hiszünk.”

Zwack Sándor

 

További programok »

Oktatás

„Békéscsaba hazavár!” – ismét lehet pályázni

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet a felsőfokú tanulmányokat folytatók támogatására a „Békéscsaba hazavár!” felsőoktatási hallgatói ösztöndíj elnyerésére, valamint a diplomás pályakezdők támogatására a „Békéscsaba hazavár!” életkezdési támogatás elnyerésére.
2021. június 16. 17:42
FEL