Az autós és a kolbászos nagykoalíció híve, vadászik a kézművességre

Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke szinte már hazajön a Csabai Kolbászfesztiválra. Tatabányai, de az autós egyesület vezetőjeként, az autózás szerelemeseként járja az országot, és így került sok-sok évvel ezelőtt a Csabai Kolbászfesztiválra is. Úgy magával ragadta a rendezvény hangulata, hogy nélküle el sem kezdődhet a fesztivál. 

– A kolbász szerelmese lettem, vagyok, vadászok a kézművességre, vagyis a csodálatos csabai és környékbeli vastagkolbászokra – ecsetelte Knezsik István. – Nem bírom ki, és már a füstön is megvágom a kolbászt, építettem egy 100 szál befogadóképességű tárolót, mert megtanultam azt is, hogy a kolbász minőségének megőrzésénél lényeges a tárolás. 

Az Autós Nagykoalíció elnöke elmondta, a hagyományőrzés, a szeretet, az összefogás mintarendezvénye a Csabai Kolbászfesztivál, a vidéki emberek életérzését, önzetlen vendégszeretetét mutatja be, egy rossz szót sem hallani. Ahogy az autós, úgy a kolbászos nagykoalíció is jól működik. 

És hogy mit kell tudni az egyesületükről? A gépjármű-életút mentén a hazai gépjárműgyártás, -kereskedelem, -szolgáltatás, -finanszírozás, -biztosítás, gépjárműbontás konszolidálására közös ajánlásokat fogalmaznak meg tagjaik számára. Az Autós Nagykoalíció a szakma közösen vállalható értékeit, érdekeit és céljait erőteljesen, egységesen és koncentráltan, a jogszabályalkotók és -alkalmazók számára megkerülhetetlenül jeleníti meg. Közreműködik a jogszabályalkotás előkészítésében, véleményezésében, a jogalkalmazás támogatásában, a szakma érdekeinek képviseletében. – A kohótól a kohóig végigkísérjük a gépjárművek életciklusát – magyarázta Knezsik István. – A felelősségteljes közlekedésre is ráirányítjuk a figyelmet, hiszen az ittas balesetokozás még mindig tíz százalék körüli. Tudom, hogy egy kolbászfesztiválhoz, egy disznótorhoz hozzátartozik néhány kupica pálinka is, de ezután ne üljünk volán mögé, illetve ne engedjük a kormányhoz azt sem, aki ittasan akar vezetni.   

Megosztás:

Címke: ,