Az általános iskolákban is oktatják, mi az a parlagfű

Újabb 1500 általános iskolába juttatja el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) „Parlagfű kisokos” című ingyenes kiadványát.

Újabb 1500 általános iskolába juttatja el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) „Parlagfű kisokos” című ingyenes kiadványát. A tájékoztató füzetet az Országos Polgárőr Szövetség közreműködésével szállítják ki 99 ezer példányban.

Még 2013-ban dolgozott ki a Nébih foglalkoztató füzetet a 8-10 éves általános iskolai tanulók számára az egyik legelterjedtebb és legfőbb allergén gyomnövénynek számító parlagfűről, és az ellene való védekezésről. Az ingyenes kiadvány bemutatja a növény fejlődését, elterjedését, az általa okozott pollenallergia tüneteit, valamint arra is rámutat, ki, mit tehet a gyom további szaporodásának és virágzásának megakadályozása érdekében. 

A kiadványt az idén újabb 1500 általános iskola 2-3. osztályos tanulóihoz juttatják el április második felében és májusban az Országos Polgárőr Szövetség közreműködésével – áll a Nébih közleményében. A tájékoztató füzetet 99 ezer példányban osztják ki.

A kiadvány ide kattintva is megtekinthető.

forrás:agrarszektor.hu

 

Megosztás: