Az államfővel próbált 900 millió forintot kizsarolni egy budapesti férfi

Az Orosházi Járási Ügyészség befolyással üzérkedés bűntette miatt kezdeményezte egy 40 éves többszörösen büntetett előéletű budapesti férfi előzetes letartóztatását.

Amint az a Békés Megyei Főügyészség közleményéből kiderül, a gyanúsított 2017. december 20-án délelőtt 9 óra körül telefonon hívta egy folyamatban lévő büntetőeljárás egyik gyanúsítottját, egy tótkomlósi lakost. A budapesti férfi hivatalos személyekkel – a köztársasági elnökkel és a belügyminiszterrel – fennálló kapcsolataira hivatkozva a büntetőeljárás tárgyát képező lopással okozott 900 millió forintos kár megfizetésére próbálta rávenni. A gyanúsított azt ígérte, hogy ezért az összegért egy telefonhívással megszünteti az eljárást.

A férfit azért tartóztatták le, mert a gyanúsított feltehetően a még ki nem hallgatott személyek befolyásolásával, a velük való összebeszéléssel és a még fel nem tárt tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével a bizonyítást megnehezítené, valamint a bűnismétlés veszélye is fennállt.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított előzetes letartóztatását 30 napra rendelte el.

Megosztás:

Címke: , , ,