Az alaptörvény kihirdetésének 5. évfordulójára emlékérméket bocsát ki az MNB

Az alaptörvény kihirdetésének ötödik évfordulója alkalmából "Magyarország Alaptörvénye" megnevezéssel 10 000 forintos címletű ezüst és 2000 forintos címletű rézötvözetű emlékérmét bocsát ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Az MNB elnökének erről szóló rendeletei csütörtökön jelentek meg a Magyar Közlönyben. Az emlékérmék kibocsátásának időpontja április 25-e.

A 10 000 forint értékű érme 925 ezrelék finomságú ezüstből készült, súlya 24 gramm, átmérője 37 milliméter, széle recézett, míg a 2000 forint értékű 75 százalék réz és 25 százalék nikkel ötvözetéből készült, súlya 23,7 gramm, átmérője 37 milliméter, széle recézett.

Mindkét emlékérme előlapján a középmezőben az alaptörvény díszkiadását szimbolizáló nyitott könyv, hátlapján a középmezőben az Országház kupolacsarnoka belső részletének ábrázolása látható. Az érme szélén, felső köriratban az "Isten, áldd meg a magyart!", alsó köriratban az "Az alaptörvény 5. évfordulójára" felirat olvasható. A bal oldali díszítő motívumban ifj. Szlávics László tervezőművész mesterjegye látható.

Mindkét emlékérméből ötezer darab készül.
 

Forrás: MTI

Megosztás:

Címke: , ,