Az ajtóban várták a rendőrök a tolvajt, aki téglával tört be egy gyulai üzletbe

2020. december 16. 13:26 | behir.hu

A Gyulai Járási Ügyészség december 12-én lopás kísérlete miatt bíróság elé állított egy többszörösen büntetett előéletű férfit, aki két nappal korábban az egyik gyulai vegyesboltba tört be az esti órákban, azonban a helyszínen a járőrök elfogták.

A börtönből december 7-én szabadult férfi december 10-én, 21 óra körül ittasan betörte téglával az egyik gyulai vegyesbolt hátsó ajtajának üvegét, bemászott, majd alkoholt, tusfürdőt és dezodort, továbbá a kasszából közel 70 ezer forint készpénzt vett magához.

A megszerzett értékeknek azonban nem sokáig örülhetett, ugyanis még a boltban volt, amikor a rendőrségi járőrök tetten érték, elfogták és őrizetbe vették – áll a Békés Megyei Főügyészség közleményében.

A Gyulai Járási Ügyészség a többszörös és különös visszaesőnek minősülő 37 éves pusztaföldvári férfit két napon belül, december 12-én bíróság elé állította. A járásbíróság a férfit kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének kísérlete miatt 1 év börtönbüntetésre ítélte és 2 évre a közügyek gyakorlásától eltiltotta. Az ítélet a védő fellebbezésére tekintettel nem jogerős.  

 

További programok »

Gyula

Az anyaországhoz kapcsolódó tradíciókat elevenítették fel

A Magyarországi Románok Országos Önkormányzata 30. alkalommal rendezte meg péntek délelőtt a Perinita-Körök Fesztiválját. A gyulai Líceum téri Román Kulturális Központban jó néhány hagyományőrző táncegyüttes mutatkozott be.
2023. június 9. 11:14
FEL