Autósok, figyelem: Januártól nagy újdonság jön a baleseteknél

2018. november 23. 09:29 | behir

Digitalizálták a magyar biztosítók a közúti baleseteknél használatos kék-sárga bejelentő nyomtatványt egy telefonos applikáció formájában. Az applikáció januártól lesz letölthető E-kárbejelentő néven, a projekt már az utolsó fázisában van.

 Pandurics Anett, a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) elnöke többek között az alábbiakról beszélt a szervezet konferenciáján:

Idén meghaladhatja az 1000 milliárd forintot a magyar biztosítási piac díjbevétele, a gazdasággal együtt szépen fejlődik a szektor.

A magyar biztosítási szektorban nem új az insurtech jelenség, többek között az online alkuszok töltöttek be úttörő szerepet már jóval több mint egy évtizeddel ezelőtt, csak akkor még nem insurtecheknek hívták őket.

A "pay as you drive" típusú gépjármű-biztosításokban nem ért el egyelőre áttörést a piac, terjed viszont többek között az elektronikus aláírás, megjelentek a chatbotok, és a kárrendezésben is gőzerővel zajlik a digitalizáció.

A kutatások alapján egyre inkább személyre szabott árazást, digitalizált szolgáltatást és azonnali üzenetküldést várnak el a fiatal korosztályok, ezt a célcsoportot egyre inkább már csak így lehet elérni. A MABISZ stratégiai pioritásai között új pontként jelent meg ezért a digitalizációs felkészülés.

A tavalyi adatok alapján már 204 ezren vettek igénybe nyugdíj-biztosítási adókedvezményt. Az egészségbiztosítások piacának fejlődési iránya azonban nagy kérdőjel. A biztosítók szívesen részt vesznek bármilyen egészségügyi reformban kiegészítő biztosításaikkal, de sosem az alapellátásban akartak részt vállalni.

Nekiállt a MABISZ a kék-sárga baleseti bejelentő nyomtatvány digitalizálásának. Több mint 160 ezer kgfb-kár keletkezik évente a közel 5 millió kgfb-szerződéshez kapcsolódóan.

Bejelentette: digitalizálták a közúti baleseteknél fontos kék-sárga bejelentő nyomtatványt egy telefonos applikáció formájában, amely egy készülékes és két készülékes bejelentésre is alkalmas.

Az applikáció januártól lesz letölthető E-kárbejelentő néven, a projekt már az utolsó fázisában van.

Forrás: portfolio.hu

 

További programok »

Gazdaság

Piaci élet a korlátozás idején, Békéscsabán

A kormány rendelkezése szerint március 28-én életbe lépett a kijárási korlátozás, amely a vásárlás rendjét is érinti. A békéscsabai piacon szerda délelőtt annak jártunk utána, a vevők hogyan fogadták a változást és hogyan alkalmazkodnak az új helyzethez.
2020. április 1. 17:08
FEL