Autómentes nap – Közel 100 óvodás pattant bringára és rollerra

2021. szeptember 22. 18:50 | Erdei-Kovács Zsolt

A békéscsabai autómentes nap talán legüdítőbb és egyik leginkább szívderítő eseménye volt, amikor a közel 100 Kölcsey utcai ovis bringára, rollerra, futóbiciklire pattant és többször megkerülte az intézményt. A csöppségek és az őket kísérő rendőrök, valamint óvodapedagógusok kedvét még az egyre szaporodó és kövéredő esőcseppek sem tudták elvenni.

Pribelszki Péterné, a Kölcsey Utcai és Ligeti Sori Óvoda vezetője elmondta, nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a biztonságos közlekedésre való nevelést biztosítsák a gondoskodásukra bízott gyermekek részére. Az intézmény körüli körözést hagyományteremtő szándékkal a tavalyi évben találták ki és akkor valósították meg először. Az akciónak akkor nagyon nagy sikere volt, jó visszajelzések érkeztek a gyerekek és a szülők részéről is.

Galéria

 

Minden gyermek valamiféle járgánnyal érkezett, kivéve a legkisebbek, ők sétálva tették meg a nem túl jelentős távot és akkor értek célba, amikor a többiek éppen végeztek a harmadik körrel. Futóbicikli, bicikli és persze roller is megtalálható volt a különféle közlekedési eszközök között. A szülőkhöz leginkább a gyermekek által lehet eljutni, a kezdeményezés sikerességet mi sem jelzi jobban, minthogy ezen napon az anyukák és az apukák kizárólag kerékpárral érkeztek az óvodához.

Pribelszki Péterné azt is elmondta, a Kölcsey Utcai Óvoda mellett a Ligeti Sori Óvodában is fokozottan figyelnek a balesetek megelőzésére, a közlekedés oktatására, a közelmúltban beszerzett jelzőtáblákat avatták fel az autómentes napon. Doró-Kovács Liliána, egy 5 és fél éves óvodás arról számolt be, hogy rollerral jött ezen a napon. Mint mondta, azért fontos ez a nap, mert ha nem autóval érkezik, akkor nem szennyezik a környezetet.

A sort Bánszki Hajnalka rendőr őrmester, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedési rendészeti osztályának balesetmegelőzési előadója vezette

 

Hozzátette, a rollerezést azért szereti különösen, mert azt az anyukájával és az apukájával közösen végezheti.

Bánszki Hajnalka rendőr őrmester, a Békéscsabai Rendőrkapitányság közlekedés-rendészeti osztályának balesetmegelőzési előadója úgy fogalmazott, kiemelten fontos a gyerekek, a szülők és az oktatási intézményekben dolgozók biztonsága, ennek pedig elengedhetetlen feltétele a közlekedési szabályok ismerete. A kerékpáros rendőr emellett azért is játszott kiemelten fontos szerepet a szerda délelőtti eseményekben, mert ő volt az, aki a közel 100 fős felvonulás rendőri felvezetését biztosította.

További programok »

FEL