Ausztrál tűzvész - így segíthetünk messziről is

2020. január 8. 09:27 | behir

Ausztrália több pontja tűzben áll, a kontinens ég és a kilátások nem jók. Áldozatok vannak, többen eltűntek, otthonok és üzletek vesztek oda. Egyes becslések szerint fél milliárd állat is elpusztult.

Egész utcák semmisültek meg, egész közösségek tűnhetnek el örökre. Az ausztrál tűzoltóknak a szomszédaik, az új-zélandi kollégáik nyújtanak fizikai segítséget, hogy legyőzhessék a lángokat, de van pár dolog, amit mi is megtehetünk, legyünk a világ bármely pontján - olvasható az okoanyu.blog.hu oldalon.

A szerző Új-Zélandon élő barátait kérdezte meg, mely szervezeteknek érdemes most adományt gyűjteni segítségül. Ők válaszul egy nagyon jó cikket küldtek, amelynek fordítása a következő: 

 

1. Adományozz a New South Wales-i tűzoltóságnak
A tűzoltók, a mentők és az önkéntesek éjjel-nappal harcolnak a tüzekkel, életeket mentenek, ehhez van szükségük anyagi támogatásra. Itt segíthetsz nekik: quickweb.westpac.com.au

2. Adományozz az Üdvhadsereg Katasztrófa-elhárítási Részlegének
Az Üdvhadsereg azt kéri, hogy mindenki adakozzon, aki csak teheti, minden apró segítség számít a tüzek megfékezésében. A katasztrófa-elhárítási részlegük feladata az, hogy azonnal megfékezze az újonnan kialakuló bozóttüzeket.
Itt segíthetsz: www.salvationarmy.org.au

3. Adományozz az Ausztrál Vöröskeresztnek
Az Ausztrál Vöröskereszt felbecsülhetetlen értékű munkát végez a bozóttüzek áldozatainak megsegítésében. Az eddigi adományoknak köszönhetően a jótékonysági szervezet képes volt 1285 képzett munkatársat és önkéntest kiküldeni a katasztrófa sújtotta közösségekhez.
Itt adakozhatsz: australian-red-cross.giveeasy.org

4. Adományozz az Victoria Élelmiszerbanknak
A Victoria élelmiszerbank ennivalót és ivóvizet biztosít mind a tűzoltóknak, mind pedig azoknak, akik a tűz által elzárt területeken rekedtek.
Itt segíthetsz: www.foodbank.org.au/support-us

5. Adományozz a Queenslandi Vidéki Tűzoltóegyesületnek
A queenslandi tűzoltók éjjel-nappal dolgoznak, hogy megakadályozzák a tűz terjedését. Az ő munkájukhoz is jól jön az anyagi segítség.
Itt segíthetsz: www.rfbaq.org/donate-to-rfbaq

6. Ha vannak Ausztráliában barátaid, rokonaid, ismerőseid, hívd fel a figyelmüket a findabed.info című weboldalra
Ez a weboldal azokat az ausztrál embereket köti össze, akik segíteni akarnak és akiknek segítségre van szüksége. Ideiglenes szállást találhatnak azok, akik otthon nélkül maradtak.

7. Adományozz a Port Macquarie Koala Kórháznak
A bozóttüzek miatt segítségre szoruló koaláknak is segíthetsz, ha anyagilag támogatod az őket gyógyító kórházat.
Itt segíthetsz: www.gofundme.com

8. Adományozz Victoria állam tűzoltóságának
Victoria állam tűzoltósága felállított egy különleges részleget a bozóttüzek okozta katasztrófák elhárítására. Nekik is jól jön a segítség: www.cfa.vic.gov.au/about

9. Adományozz a vadvilággal kapcsolatos információs, mentési és oktatási szolgálatának (WIRES)
A WIRES a vadon élő állatok mentésével foglalkozik. Itt segíthetsz nekik: www.wires.org.au

10. Adományozz a St. Vincent De Paul Társaságnak
A társaság szintén a tüzek áldozatainak megsegítésén fáradozik, feladatuk az élelmezés, a otthon nélkül maradtak ruházása, bútorok és egyéb nélkülözhetetlen tárgyak beszerzése, a normális, hétköznapi élethez szükséges állapotok újrateremtése.
Itt segíthetsz: donate.vinnies.org.au/appeals-nsw

További oldalakat találhattok még a GoFundMe oldalon, ahol a bozóttűz több áldozatának oldalát is megtalálhatod, elolvasva történetüket.
www.gofundme.com,  www.gofundme.com/f/mallacoota-fires

Forrás: okoanyu.blog.hu

FEL