Augusztus 15-ig lehet regisztrálni a LED-csere programra Békéscsabán

2023. július 24. 18:50 | Kovács Andrea

Eredetileg július 31-ig lehetett volna regisztrálni az ingyenes lakossági LED -csere programra Békéscsabán. Mivel sokan még vagy nem vagy helytelenül töltötték ki az ehhez szükséges adatlapot, az önkormányzat augusztus 15-ig meghosszabbította a jelentkezési határidőt. Az internetes regisztráció folyamatáról és az eddigi tapasztalatokról hétfőn délután tartottak lakossági fórumot a polgármesteri hivatalban.

Mint arról már korábban beszámoltunk, lakossági LED-csere program indult Békéscsabán. A magánszemélyek ingyenesen juthatnak energiatakarékos izzókhoz, melynek köszönhetően csökken az áramfogyasztásuk és a környezetet is védik. Nagy Ferenc alpolgármester elmondta, hogy az eddig tapasztalatok azt mutatják: az energiatakarékos izzók igényléséhez szükséges regisztráció sokaknak nehézséget okoz. Az igénylők közel 20 százaléka nem jól töltötte ki az adatokat, így ezeket a regisztrációkat meg kell ismételni.

Fotó: behir.hu


Az alpolgármester arra kéri a lakosságot, hogy először is figyelmesen olvassák el az igényelés menetét,és csak aztán töltsék ki az adatokat. Segítségképpen az önkormányzat egy rövid kitöltést segítő filmet is készített, amelyet a lakossági fórumon is bemutattak, és a www.bekescsaba.hu weboldalon, illetve Békéscsaba Megyei Jogú Város Facebook-oldalán is elérhető.

Nagy Ferenc kiemelte, hogy ha valaki nem tud regisztrálni és nincs a családjában olyan, aki segíteni tudna, akkor az ügyfélszolgálatukat minden nap 8.00-16.00 óráig a 06-66/640-050, a 06-66/886-633 telefonszámon, illetve a ledcser.csaladsegito@gmail.com és a ledcsere@bekescsaba.hu e-mail címen elérhetik.

Az önkormányzat több lakossági fórumot szervez az ingyenes lakossági LED-csere programról. Legközelebb július 31-én a Jaminai Közösségi Házban várják az érdeklődőket. 

További programok »

FEL