Átvették diplomájukat a Gál Ferenc Egyetem gyulai karának hallgatói - galériával

2024. június 21. 18:41 | Vincze Attila

Tanévzáró és diplomaátadó ünnepséget tartott a Gál Ferenc Egyetem Egészség- és Szociális Tudományi Kara pénteken Gyulán. Az eseményen mintegy 60 hallgató vehette át diplomáját.

A gyulai Nádi Boldogasszony Plébániatemplomban rendezett ünnepségen a hálaadó szentmisét követően a Gál Ferenc Egyetem rektora köszöntötte a végzett hallgatókat és hozzátartozóikat. Prof. Dr. Dux László egyúttal köszönetet mondott az intézmény dolgozóinak, valamint a városvezetésnek is, hogy támogatják az egyetem gyulai karának működését. 

– A bemutatott szentmisében hálát adtunk mindazért, hogy a jóisten adott kellő erőt, biztonságot, és szellemi felkészültséget ahhoz, hogy diplomájukat átvehessék – fogalmazott.

Dr. Vincze Gábor, a Gál Ferenc Egyetem Egészség- és Szociális Tudományi karának dékánja beszédében az egészségügyi, illetve szociális területen elhelyezkedő diákok hivatását méltatta.

– Az ápolók és szociális munkások az emberség, a gondoskodás, és a megértés megtestesítői. Az idősek és betegek segítése, gondozása, a sérülékeny csoportok támogatása mind-mind olyan feladatok, amelyek különleges érzékenységet és elhivatottságot igényelnek – emelte ki.

Dr. Bódi Beáta, a Békés Vármegyei Kormányhivatal igazgatója hangsúlyozta, hogy az itt megszerzett végzettség hiányszakmának tekinthető, így a diplomás hallgatókat tárt karokkal várják majd a munkaerőpiacon.

– Fontos azonban, hogy a Békés vármegyében végzettek helyben maradjanak és a megszerzett  tudásukat, ismereteiket itt hasznosítsák – jegyezte meg.

Az ünnepségen a kar mintegy 60 hallgatója vehette át diplomáját, köztük Szűcs Petra, aki ápolóként végzett. 

– Én már a gyermekosztályon dolgozom Gyulán, de szerettem volna a tudásomat bővíteni és a legtöbb kolléganőm szintén így gondolta, ezért jelentkeztünk annak idején a képzésre  – mondta a behir.hu-nak. 

Az eseményen az egyetem vezetése magas színvonalú munkájáért rektori dicséretben részesítette Oláh Bélát, a kar technikai munkatársát. Emellett átadták a Gál Ferenc Egyetem Kiváló Minősítésű Gyakorló Helye címet, melyet Kiss Szabolcs, a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézményének vezetője vehetett át.

 

Galéria

További programok »

Gyula

A málenkij robotra elhurcoltakra emlékeztek Gyulán

Szentmisével és koszorúzással emlékeztek a málenkij robotra elhurcoltakra és az onnan hazatértekre Gyulán. A városból 1945 januárjában több mint ötszáz német nemzetiségű polgárt deportáltak a Szovjetunióba, ahol kényszermunkát végeztek.
2024. július 14. 11:23
FEL