A legkiválóbb ápolójelölteket díjazták a békéscsabai kórházban

2024. február 26. 19:26 | Kovács Andrea

A Gál Ferenc Egyetem Egészség- és Szociális Tudományi Kara, valamint a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara ismét meghirdette a „legkiválóbb ápolójelölt” versenyét. A dél-alföldi középiskolákban tanulók részvételével lezajlott megmérettetés díjátadó ünnepségét hétfőn tartották a Békés Vármegyei Központi Kórház békéscsabai Skill-laborjának konferencia termében.

Három vármegye öt középfokú intézményének 20 ápolójelöltje három fordulón keresztül mérhette össze tudását, melynek összesített eredménye alapján a „Legkiválóbb” és a két „Kiváló ápolójelölt” középiskolai tanulót díjazták a békéscsabai kórházban. A verseny célja az volt, hogy a figyelmet az ápolói hivatás szépségeire irányítsa és hozzájáruljon a hivatás népszerűsítéséhez. 

– Békés vármegyében régi tradíciója van annak, hogy a középfokon ápolónak tanulókat versenyeztetjük. A Gál Ferenc Egyetem Egészség- és Szociális Tudományi Kara mára már túlért a megye határain, Szentesen és a Kecskeméten is indítottunk középfokú képzéseket, így Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun vármegyéből is próbálunk minél több hallgatót toborozni a 31 éve Gyulán működő egészségügyi képzésbe – emelte ki köszöntöjében dr. Vincze Gábor.

 


– Az  egészségügy egy nagy szervezet, melynek működése a társadalom szintjét a civilizáció mértékét is jelzi.
Az egészségügyi testben az orvos az agy, az ápoló pedig a dobogó szív – fogalmazott a kar dékánja.

A legkiválóbb ápolójelölt verseny gyakorlati részének harmadik alkalommal adott otthont a békéscsabai kórházban található Skill-labor.

– Hétfőn, a megmérettetés záró, harmadik fordulójában ápolásszakmai, elsősegélynyújtási feladatokat kellett megoldania annak a 20 ápolójelöltnek, akinek versenyteljesítményét több szempontrendszer szerint értékelte a szakmai zsűri. Izgalmas verseny volt, a tanulóknak pedig jó tudásfelmérési lehetőséget nyújtott – modta el dr. Solti Árpád, a Skill-labor vezetője. 

A verseny eredményei:

I. helyezett: Legkiválóbb ápolójelölt: Mohácsi Karolina (Göndöcs Benedek Katolikus Technikumés Kollégium)

II. helyezett Kiváló ápolójelölt: Giricz Kitti (Kecskeméti  Szakképzési  Centrum, Szent-Györgyi Albert Technikum)

III. helyzett: Kiváló ápolójelölt: Vass Szandra (Békéscsabai Szakképzési Centrum, Szent-Györgyi Albert Technikum)

Különdíj: Békéscsaba legkiválóbb ápolójelöltje: Tóth Barbara Tünde (Békéscsabai Szakképzési Centrum, Szent-Györgyi Albert Technikum)

 

Galéria

További programok »

Itthon

FEL