Áttért az út túloldalára, meghalt a biciklis

2016. október 20. 15:45 | Fekete Kata

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a 39 éves dévaványai férfivel szemben, aki 2016. június végén Dévaványa külterületén elütött egy 79 éves kerékpáros nőt, aki a helyszínen elhunyt - írja a Békés Megyei Főügyészség.

A vádirati tényállás szerint a vádlott 2016. június 21. napján 16 óra 35 perc körüli időben egy személygépkocsit vezetve közlekedett Dévaványa lakott területén kívül, a 4205-ös számú úton Ecsegfalva felől Dévaványa irányába. Haladása közben a 27 km + 600 m útszelvényben, egyenes vonalvezetésű útszakaszon, jó látási viszonyok között gépkocsijával – ismeretlen okból – áttért a menetirány szerint bal oldalra, s ott összeütközött a vele szemből érkező, az úttest szélére húzódva kerékpárral közlekedő dévaványai illetőségű sértettel. A baleset következtében az idős sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhalálozott.

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség a férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja; az irányadó büntetési tételkeret 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztés büntetés. A járási ügyészség a vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság tiltsa el a közúti járművezetéstől, és kötelezze őt a nyomozás során felmerült közel 40 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére.

További programok »

FEL