Átadták az Implom-díjakat a helyesírási versenyen

2017. február 28. 15:43 | Busi Ottó

Rangos versenyen mérték össze tudásukat a hazai és a határon túli magyar diákok anyanyelvünk helyesírásában. A Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium által rendezett Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny Kárpát-medencei döntőjének megnyitója Dr. Görgényi Ernő, a város polgármesterének beszédével kezdődött.

A nyitóbeszédek után a zsűri elnöke, dr. Nagy L. János professzor Tóth Barnánét a verseny odaadó szervezőjét szólította, akit emléklappal és virággal díjaztak munkájáért. Ezt követően az elnök átadta az Implom-díjakat az arra érdemeseknek. Kitüntetést vehetett át Prof. Dr. Bencze Lóránt nyugalmazott egyetemi tanár, a Magyar Nyelvstratégiai Intézet igazgatója, aki a díj átvételekor hangsúlyozta: számára a város és a verseny jelenti a jövőt. Szintén elismerésben részesült Antalné Dr. Szabó Ágnes az ELTE egyetemi docense, aki a nyelvi verseny általános iskolai megmérettetését szervezi. Kiemelte: a díj hatalmas megtiszteltetés a verseny pedig követendő példa számára.

Nem sokkal a díjátadás után elkezdődött a nebulók megmérettetése, akik tollbamondással és egy feladatlap kitöltésével mérték össze tudásukat. Másnap a zárórendezvényen az Erkel Ferenc Zeneiskola nagytermében tudhattuk meg, hogy kik teljesítettek kiemelkedő szinten a versenyen.

Megyénkből Mucsi Klaudia ért el nagyszerű eredményt.  A Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium tanulója gimnáziumi első hellyel és a legjobb tollbamondással büszkélkedhet.

FEL