Átadták a megújult gyomaendrődi Százszorszép Óvodát

2023. november 25. 07:40 | Csiffáry Zsuzsanna

Gyomaendrőd önkormányzata 144 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból. A projekttel kapcsolatban a város polgármestere adott tájékoztatást.

Az "új köntösbe" bújtatott intézményt hivatalosan is átadták csütörtökön, az eseményen Toldi Balázs, Gyomaendrőd polgármestere és Kovács Péterné, a Százszorszép Óvoda intézményvezetője mondott ünnepi beszédet. 

Fotó: Toldi Balázs

 

– A Százszorszép Óvoda a Gyomaendrőd- Csárdaszállás-Hunya Kistérségi Óvoda és Bölcsőde székhely intézménye. Jelenleg az óvodában 4 csoportban történik az ellátás, a férőhelyek száma 108 fő. Önkormányzatunk a meglévő férőhelyek fejlesztésével az óvodai feladat-ellátás feltételeit szerette volna javítani – összegezte Toldi Balázs.

Fotó: Toldi Balázs

 

A fejlesztés alapvetően az óvoda épületének, valamint a játszóudvar teljes körű felújítását célozta, de a forrásból az eszközbeszerzés is megvalósult. Az épület földszintjét teljesen felújították és új helyiségeket alakítottak ki. A gyermekmosdók teljes körű felújítást kaptak. Valamennyi hidegburkolatos helyiség új kerámia padlóburkolatot kapott, a wc-helyiségekben, mosdóban, konyhában új csempe faliburkolat készült. Valamennyi beltéri nyílászárót kicserélték, illetve napelemes rendszert telepítettek, és az udvarfelújítás során bontási, építési, eszköztelepítési, kertépítési munkák is megvalósultak.

Fotó: Toldi Balázs

 

– Az önkormányzat számára kiemelten fontos, hogy az általa fenntartott oktatási intézmények mind szakmailag mind infrastrukturálisan a lehető legmagasabb színvonalat képviseljék – nyomatékosította Toldi Balázs a Behirnek. Hozzátette: a projekt célja a település népességmegtartó képességének, a fiatal, képzett munkaerőt megtartó lehetőségeinek növelése, a helyi szükségletekre és településszerkezetre épülő óvodai szolgáltatás racionális és költséghatékony működésének kialakítása.

A képek forrása: Toldi Balázs

További programok »

Itthon

Beporzók napját is tartottak a Ligeti vásár és Ökobörzén

A megszokottól eltérően a hónap első szombatján tartották meg a a Ligeti Vásár és Ökobörzét a Körösök Völgye Látogatóközpontban. A kistermelők és kézművesek portékái mellett a helyi lakosok garázsvásárán is lehetett válogatni. A gyermekeket a méhecskék tevékenységének fontosságát hangsúlyozó kézműves foglalkozásokkal várták.
16:11
FEL