Átadták a díjat a Békési Termék logópályázat nyertesének

2021. április 26. 16:42 | Gyemendi Réka

Ahogy már beszámoltunk róla, kollégánk, Berényi Nagy Vanda nyerte a „Békési Termék” Védjegy Bizottság által hirdetett logópályázatot. A nyertes Kálmán Tibortól, a bizottság elnökétől és Tarkovács Istvántól, a bizottság alelnökétől vehette át nyereményét hétfőn.

Berényi Nagy Vanda elmondta, hogy családja kötődik a városhoz, ugyanis édesapja békési származású, így ez volt az egyik oka annak, hogy benevezett a versenyre. Közel tíz éve végzett grafikusként a békéscsabai Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium Művészeti Szakközépiskolában grafika szakon. Hét éve grafikusként dolgozik, jelenleg a Békéscsabai Médiacentrum Kft.-nél – logópályázaton azonban idáig még nem indult.

– Ha Békésre gondolok, akkor az első dolog, ami eszembe jut, az a kosár. Békés méltán híres a kosárfonásról, így ez a motívum lett a logóm alapja. Ezt a formát szerettem volna megjeleníteni és mivel úgy gondolom, hogy a békési termelők szívvel-lélekkel készítik el a termékeiket, így arra gondoltam, hogy mi lenne, ha szív formájú lenne ez a "kosár". A belső tipográfiával pedig a hagyományőrzést szerettem volna hangsúlyozni – ismertette a nyertes azt, hogy miként állt össze a logó.

 

 

– Tavaly kezdődött az a munka, amelyet a Békési Kisgazda Kör kezdeményezésére indítottunk annak érdekében, hogy elkészüljön egy olyan Békési Termék védjegy, amelyet szeretnénk levédetni az elkövetkező időszakban. A teljes leírás, a szabályzat készen van, ennek egy része volt, hogy egy olyan logópályázatot hirdessünk meg, amelyet szintén csatolunk majd ehhez a termék védjegyhez – ezt már Kálmán Tibor, a „Békési Termék” Védjegy Bizottság elnöke mondta.

A kiválasztott logó a városban előállított termékek minőségét, megbízhatóságát jeleníti majd meg.

– A „Békési Termék” Védjegy logóját a bizottság előkészíti, hogy védjegyként hivatalosan bejegyezze azt a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala. A kezdeményezés nyomán a logó használatát elnyerő termékeket egy kiadványban is népszerűsítjük majd, illetve tervezzük egy webshop elindítását is, amely révén mind a hozzánk látogatók, mind a békésiek egyszerűen megrendelhetik, megvásárolhatják azokat – ismertette a városvezető.

További programok »

FEL