Átadták a Csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskolát

2018. október 26. 12:36 | Gyemendi Réka

 

Átadták a Csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskolát október 25-én. Az intézmény tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése 63 millió forintból valósult meg. A pályázatban a Békéscsabai Tankerületi Központ 12 intézménye vesz részt.

 

 

Az átadó ünnepség a Kispacsirták citeracsoport műsorával kezdődött, majd Molnár József, Csabacsűd polgármestere mondott köszöntőt, melyben az iskola múltját mutatta be. Ahogy fogalmazott: ez a legjelentősebb felújítás az iskola történetében.

Dankó Béla országgyűlési képviselő is értékelte a beruházásokat, mint mondta: minden jó érzésű ember örül, ha olyan fejlesztések történnek, amelyek a gyerekekről szólnak.

A Békéscsabai Tankerületi Központ igazgatója kiemelte: az intézményben megvalósult beruházás ékes példája annak, hogy jelen korunk oktatási rendszere kiemelt figyelemmel támogatja a kis települések köznevelési intézményeit, különösen a nemzetiségi nyelvoktatást felvállaló iskolákat.

- A nemzetiségi oktatás különleges, dupla előnyt jelent a fiatalok számára. A diákok magukévá teszik a szlovák identitást, és erre büszkék lehetnek. A magyarországi szlovákság a tisztességes és becsületes munka jelképe - jegyezte meg Bánki András.

Sutyinszky Zoltán, az intézmény vezetője hangsúlyozta: szeptember 1-jétől már a megújult környezetben kezdhették a tanévet a gyerekek, mert a kivitelezés a nyári szünet alatt zajlott.

- A fejlesztés magában foglalta a külső homlokzati hőszigetelést: egy 16 cm-es szigetelést kapott az intézmény nemes vakolattal. A külső nyílászárók cseréje is megtörtént, továbbá a tanulást segítő eszközöket illetve berendezéseket szereztünk be, ma már minden tantermünkben szép tanulói asztalok és székek vannak. Mindemellett nyelvi labort is kialakítottunk - ismertette. Hozzátette: nagy mérföldkő egy kis iskola életében ez a fejlesztés, amit már régóta tervezték.

 

 

 

 

További programok »

FEL